Έλον Μασκ: Αρνήθηκε ευρωπαϊκή επιδότηση ύψους 1,14 δισ. ευρώ

Aποσύρει πλέον η Tesla το ενδιαφέρον της για να λάβει επιδότηση από τις Βρυξέλλες αναφορικά με το νέο υπό κατασκευήν εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο, μιας και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Ελον Μασκ δήλωσε πως αναφανδόν η εταιρεία του αντιτίθεται σε κάθε είδους τέτοια ενίσχυση. Η Ευρωπαϊκή Ενωση τον Ιανουάριο ενέκρινε σχέδιο, το οποίο εμπεριείχε πρόβλεψη για να δοθεί οικονομική βοήθεια στις αυτοκινητοβιομηχανίες Tesla, BMW και άλλες. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να υποστηριχθεί η παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αμαξιών και να περιοριστεί η εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την πρωτοπόρο στον κλάδο Κίνα. Αναφέρεται, επίσης, πως η καλιφορνέζικη εταιρεία, η οποία θα αποκτήσει και το πρώτο της εργοστάσιο στη Γηραιά Ηπειρο, ανέμενε να λάβει 1,14 δισ. ευρώ. Το νέο εργοστάσιο μπαταριών της κτίζεται στο Γκρουνχάιντε του Βρανδεμβούργου και η τελική απόφαση για την επιδότηση θα λαμβανόταν στα τέλη του έτους. «Η Τesla ενημέρωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Οικονομικών του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου ότι αποσύρει την αίτηση περί κρατικής ενίσχυσης για το εργοστάσιο στο Γκρουνχάιντε», δήλωσε εκπρόσωπος της Tesla. Eπιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι η εν λόγω απόφαση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θα επηρεάσει τις εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου.

elon-mask-ochi-se-eyropaiki-epidotisi-ypsoys-1-14-dis-eyro-561604843

«Πάντοτε η θέση της Tesla ήταν πως όλων των ειδών οι επιδοτήσεις πρέπει να καταργηθούν», ανέφερε σε σχετικό σχόλιό του στο κοινωνικό δίκτυο του Twitter ο Ελον Μασκ, απαντώντας σε επισήμανση τρίτου για την απόσυρση του αιτήματος επιδότησης. «Εντούτοις, θα πρέπει να τονισθεί πως στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αποσυρθούν και όσες ενισχύσεις αφορούν μαζικά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Πάντως, για κάποιον λόγο οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να το πράξουν», προσέθεσε ο Ελον Μασκ, αλλάζοντας θέμα. Από μέρους της η ίδια η Tesla θα επενδύσει κεφάλαια 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.


Η απόφαση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θα επηρεάσει τις εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου.

Εν τω μεταξύ, η ανέγερση ενός εργοστασίου για την κατασκευή οχημάτων μαζί με τη μονάδα κατασκευής μπαταριών, την οποία ξεκίνησε να δημιουργεί η Tesla, έχοντας αρχικά την προέγκριση μέχρι να λάβει την τελική από την τοπική κυβέρνηση του Βρανδεμβούργου, σημειώνει σημαντική πρόοδο κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Επιπροσθέτως, τον Νοέμβριο του 2020 η εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση για περιφερειακά κονδύλια από το κρατίδιο, όπως φαίνεται στον ιστότοπό του. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας του Βρανδεμβούργου δήλωσε ότι δεν έχει αποσυρθεί η συγκεκριμένη αίτηση, ενώ το ποσόν που ζητήθηκε δεν έχει γίνει γνωστό. Συνήθως, όπως ο κρατικός ιστότοπος ενημερώνει, όταν ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις, η επιδότηση εν γένει φθάνει το 6,8% της αξίας τους.


Επιπλέον, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το εργοστάσιο της Tesla προκάλεσε αντιδράσεις στον τοπικό πληθυσμό. Ο δε τελευταίος γύρος διαβούλευσης για τους πολίτες, ώστε να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για τα δύο εργοστάσια μπαταριών και αυτοκινήτων, έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Ελον Μασκ έχει εκφράσει την ελπίδα πως επισήμως η παραγωγή θα ξεκινήσει έως την εκπνοή του έτους αυτού, ενώ στη συνέχεια θα επιταχυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Τέλος, σε επιστολή του προς τις Αρχές φέτος τον Απρίλιο είχε διατυπώσει τον εκνευρισμό του, διότι οι περίπλοκες προδιαγραφές σχεδιασμού της χώρας έρχονται σε αντίφαση με το επείγον των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα