Επίτροπος της ΕΕ: Στο πλαίσιο της έλλειψης chip, ο ανταγωνισμός στις επιδοτήσεις πρέπει να αποφευχθεί. Επένδυση 100 δισεκατομμυρίων θα κάνει τα chip πιο ακριβά

Μοίρασε την γνώση...

Η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ Margrethe Vestager (Margrethe Vestager) προειδοποίησε πρόσφατα ότι οι κατασκευαστές τσιπ μπορεί να προσπαθήσουν να αναζητήσουν κρατικές επιδοτήσεις για να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Margrethe Vestager δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγουν τον ανταγωνισμό επιδοτήσεων επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούν να υποστηρίξουν την παραγωγή ημιαγωγών ενόψει της παγκόσμιας έλλειψης chip.

Αναφέρεται ότι η ΕΕ χρειάζεται να επενδύσει έως και 330 δισεκατομμύρια ευρώ προκαταβολικά για να καλύψει πλήρως τις δικές της ανάγκες σε τσιπ. Η Margrethe Vestager δήλωσε προηγουμένως: «Η αυτάρκεια είναι μια ψευδαίσθηση, η οποία θα κάνει τα chip πιο ακριβά και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε διάφορες αγορές».

Η Margrethe Vestager είπε σε μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Leuven: «Πρέπει πραγματικά να αποφύγουμε έναν αγώνα επιδοτήσεων, έναν αγώνα για να κάνουμε τους πάντες φτωχότερους». Προειδοποίησε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να παράσχουν χρηματοδότηση για αυτό.

“Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση και να εξετάσουν την κατάσταση για να δουν ποιος θα πληρώσει περισσότερα. Αυτό μπορεί να είναι ένας ακαταμάχητος πειρασμός » πρόσθεσε.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com