Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προσθέτει περισσότερες κινεζικές εταιρείες στη μαύρη λίστα εμπορίου της!

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πρόσθεσε πολλές ακόμη κινεζικές εταιρείες στη μαύρη λίστα του εμπορίου της. Οι εταιρείες έχουν προστεθεί στη λίστα οντοτήτων των ΗΠΑ για την υποτιθέμενη βοήθειά τους στις προσπάθειες κβαντικής υπολογιστικής του κινεζικού στρατού, όπως εφαρμογές αντικρυπτογράφησης και αντιυποβρυχίων, και την ικανότητα να σπάσουν την κρυπτογράφηση ή να αναπτύξουν άθραυστη κρυπτογράφηση.

Η απαγόρευση είναι μέρος του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019 όταν το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έβαλε τη Huawei και 70 θυγατρικές της στη λίστα οντοτήτων, που απαγορεύει σε οποιονδήποτε συμμετέχει σε αυτήν να αγοράζει εξαρτήματα και υλικό από αμερικανικές εταιρείες χωρίς έγκριση της κυβέρνησης. Οι εταιρείες τεχνολογίας που βρίσκονται τώρα στη μαύρη λίστα είτε απέκτησαν είτε προσπάθησαν να αποκτήσουν είδη αμερικανικής προέλευσης για την υποστήριξη κινεζικών στρατιωτικών εφαρμογών.


Σύμφωνα με το Reuters, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε επίσης αρκετές οντότητες και ιδιώτες από την Κίνα και το Πακιστάν για συνεισφορά στις πυρηνικές δραστηριότητες και το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Πακιστάν. Εκτός από την Κίνα και το Πακιστάν, συνολικά 27 νέες οντότητες προστέθηκαν στη μαύρη λίστα από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη επίσης.

Οι κινεζικές εταιρείες που βρίσκονται τώρα στη μαύρη λίστα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις Hangzhou Zhongke Microelectronics Co Ltd, Hunan Goke Microelectronics, New H3C Semiconductor Technologies Co Ltd, Xi’an Aerospace Huaxun Technology και Yuunchip Microelectronics για την υποστήριξή τους στον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης το Εθνικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών Hefei στη Microscale, QuantumCTek και Shanghai QuantumCTeck Co Ltd.

 


Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα