Η Microsoft θα απενεργοποιήσει το OneDrive για εκατομμύρια χρήστες Windows στις αρχές του επόμενου έτους! Ποιους αφορά και τι πρέπει να κάνετε!

Η Microsoft επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα απενεργοποιήσει τις λειτουργίες και ουσιαστικά θα καταργήσει έτσι το OneDrive για εκατομμύρια χρήστες Windows στις αρχές του επόμενου έτους.

Αυτό βέβαια εκτός εάν κάνουν αναβάθμιση σε Windows 10 ή Windows 11. Η εταιρεία λέει ότι οι χρήστες του OneDrive στα Windows 7, 8 ή 8.1 δεν θα μπορούν να συγχρονίσουν και να έχουν πρόσβαση περιεχόμενο στο cloud από την 1η Μαρτίου 2022.


Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν πριν από μια δεκαετία, ωστόσο εξακολουθούν να έχουν εκατομμύρια χρήστες που αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει. Οι χρήστες των Windows 8 ή 8.1 βρίσκονται σε παρόμοιο σκάφος, καθώς σύντομα θα φτάσει στο τέλος της ζωής τους και θα σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις επίσης. Βασικά, αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο η Microsoft μπορεί να ωθήσει τους κατόχους να αναβαθμίσουν στο πιο πρόσφατο λογισμικό της.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου στο φόρουμ της κοινότητας, το OneDrive δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις για κανένα σύστημα που δεν έχει εγκατεστημένα Windows 10 ή Windows 11 από την 1η Ιανουαρίου 2022. Επιπλέον, η δυνατότητα συγχρονισμού θα απενεργοποιηθεί τον Μάρτιο και το OneDrive δεν θα συγχρονίζεται πλέον με συσκευές με παλιό, ξεπερασμένο λογισμικό.


«Για να επικεντρωθούν οι πόροι σε νέες τεχνολογίες και λειτουργικά συστήματα και να παρέχουμε στους χρήστες την πιο ενημερωμένη και ασφαλή εμπειρία, από την 1η Ιανουαρίου 2022, δεν θα παρέχονται πλέον ενημερώσεις για την εφαρμογή υπολογιστή OneDrive στα προσωπικά σας Windows συσκευές 7, 8 και 8.1.” Στη συνέχεια, αργότερα μέσα στο έτος, “Οι προσωπικές εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή OneDrive που εκτελούνται σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα θα σταματήσουν να συγχρονίζονται με το cloud την 1η Μαρτίου 2022.”

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα αρχεία θα εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα από την εφαρμογή OneDrive, ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, δεν θα μεταφορτώνονται πλέον στο cloud, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε την πρόσβαση σε επιλεγμένα αρχεία ή έγγραφα.

Επιπλέον, αυτό δεν θα επηρεάσει τους επαγγελματίες χρήστες, καθώς αυτοί οι λογαριασμοί είναι ευθυγραμμισμένοι με τον κύκλο ζωής υποστήριξης των Windows. Ωστόσο, τώρα θα ήταν μια καλή στιγμή τόσο για επαγγελματίες όσο και για προσωπικούς χρήστες να αρχίσουν να σκέφτονται μια αναβάθμιση. Επιπλέον, η υποστήριξη των Windows 10 λήγει το 2025, επομένως μπορείτε επίσης να μεταβείτε απευθείας στα πιο πρόσφατα Windows 11, εάν η συσκευή σας πληροί τις απαιτήσεις συστήματος ή και όχι, αλλά με δική σας ευθύνη.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα