Η Qualcomm θα κυκλοφορήσει επεξεργαστή αντίπαλο της Apple!

Μοίρασε την γνώση...

Η Qualcomm έχει δεσμευτεί να βελτιώσει δραματικά τους επεξεργαστές υπολογιστών της. Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία ενός επεξεργαστή Arm επόμενης γενιάς «σχεδιασμένο να παρέχει καλή απόδοση για υπολογιστές που βασίζονται σε Windows». Το νέο τσιπ, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2023. θα ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις με τα τσιπ υπολογιστών της σειράς M της Apple.

Ο Dr. James Thompson, CTO της Qualcomm, ανακοίνωσε τα σχέδια για την κυκλοφορία των νέων τσιπ σε μια εκδήλωση επενδυτών. Η εταιρεία έχει υποσχεθεί να παρέχει στους πελάτες της δείγματα του νέου προϊόντος περίπου εννέα μήνες πριν από την κυκλοφορία του το 2023. Το νέο τσιπ θα είναι η ανάπτυξη της ομάδας Nuvia, την οποία η Qualcomm απέκτησε νωρίτερα φέτος για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Nuvia ιδρύθηκε το 2019 από τρεις πρώην υπαλλήλους της Apple που στο παρελθόν εργάζονταν στα αρθρωτά SoC της σειράς A που τροφοδοτούν το iPhone και το iPad.

Η Qualcomm είπε ότι τα νέα τσιπ θα είναι σε θέση να προσφέρουν υψηλά επίπεδα απόδοσης με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την απόδοση των λύσεων γραφικών Adreno της για να προσφέρει εμπειρίες παιχνιδιών για επιτραπέζιους υπολογιστές στα προϊόντα της.

Η Qualcomm έχει προσπαθήσει να εισχωρήσει στην αγορά των υπολογιστών στο παρελθόν με τσιπ όπως το Snapdragon 7c και το 8cx. Ωστόσο, η απόδοση και η απόδοση ισχύος αυτών των λύσεων ωχριούν. σε σύγκριση με αυτό που προσφέρει η Apple στα τσιπ υπολογιστών της σειράς M.

 

SNAPDRAGON 898: Η QUALCOMM ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠ

Η Qualcomm είχε ένα αρκετά καλό και προφανές σχέδιο ονομασίας SoC προτού η συνεχώς διευρυνόμενη σειρά τσιπ της γίνει τόσο μεγάλη πριν από μερικά χρόνια που άρχισε να μπερδεύεται. Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να αντιμετωπίσει το ζήτημα αλλάζοντας την προσέγγισή της όσον αφορά την ονομασία των τσιπ της, ξεκινώντας με την ναυαρχίδα επόμενης γενιάς που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Οι πληροφορίες για τις επερχόμενες αλλαγές προήλθαν από δύο πηγές ταυτόχρονα. Digital Chat Station και Ice Universe, που το κάνει πιο πειστικό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η νέα ναυαρχίδα πλατφόρμα της Qualcomm θα είναι το Snapdragon 8 Gen 1 αντί του υποτιθέμενου Snapdragon 898. Προφανώς, στο μέλλον, το ενημερωμένο σχέδιο ονομασίας θα επηρεάσει άλλες σειρές τσιπ.

Το πόσο αξιόπιστες θα αποδειχθούν αυτές οι πληροφορίες θα γίνει γνωστό μόνο τον επόμενο μήνα, όταν θα παρουσιαστεί το νέο τσιπ. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση φαίνεται αρκετά λογική, δεδομένου ότι οι δείκτες των chipset της σειράς Snapdragon 8xx είναι πολύ κοντά στο 900, γεγονός που μειώνει σημαντικά τον αριθμό των τίτλων.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com