Μετρό: Νέα Γραμμή 5 από Ευαγγελισμό έως Καλαμάκι

Μια νέα Γραμμή 5 του Μετρό που από Ευαγγελισμό θα πηγαίνει Βύρωνα, Υμηττό, Δάφνη, Άγιο Δημήτριο και Καλαμάκι θα μας απασχολήσει μελλοντικά στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας.

Ο σχεδιασμός της Αττικό Μετρό αφορά σε μία ακόμα μία γραμμή Μετρό στην πρωτεύουσα.

Αυτή η γραμμή αρχικά αποτελούσε κλάδο της Γραμμής 4 που ξεκινούσε από τον Ευαγγελισμό, στη συνέχεια πήγαινε προς Παγκράτι, Βύρωνα και Άνω Ηλιούπολη. Η ανακοίνωση τον περασμένο Μάρτιο για την δημιουργία του κυβερνητικού πάρκου στην ΠΥΡΚΑΛ φαίνεται ότι άλλαξε αυτή την αρχική πρόθεση και η ανάγκη για μέσο σταθερής τροχιάς που θα καλύπτει την περιοχή έφερε και ένα ανασχεδιασμό του όλου πλάνου.


Νέα Γραμμή 5 Μετρό: Από Ευαγγελισμό έως Καλαμάκι

Μια νέα γραμμή

Πλέον το παρακλάδι αυτό, είναι ουσιαστικά μια νέα, 5η γραμμή, η οποία μετά τον σταθμό του Βύρωνα θα στρίβει προκειμένου να υπάρξει σταθμός στην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό. Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, στη συνέχεια η νέα γραμμή εξετάζεται να συνδεθεί στη Δάφνη με τον υφιστάμενο σταθμό της γραμμής 2 δημιουργώντας ένα νέο συγκοινωνιακό κόμβο. Η επέκταση αυτή έχει εκτιμώμενο κόστος 350 εκατ. ευρώ.


Ακόμα πιο μελλοντικά η σκέψη είναι η γραμμή αυτή να συνεχίσει και μέσω της Αγίου Δημητρίου και της Λ. Καλαμακίου να φτάσει στην παραλία του Καλαμακίου, περνώντας απο τις δύο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Επί της ουσίας αυτή η νέα γραμμή θα καλύψει επαρκώς περιοχές των νοτίων προαστίων καλύπτοντας ένα κενό που υπάρχει σήμερα στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιας της Αθήνας. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί η χάραξη μετά τη Δάφνη καθώς αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο των επιλογών για το μέλλον του δικτύου Μετρό.

Η νέα γραμμή 5 θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής επέκτασης και η υλοποίηση της θα αποφασιστεί ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα τεθούν για τις ανάγκες του δικτύου.

Νέος συγκοινωνιακός υπερ-κόμβος ο Ευαγγελισμός

Με την κατασκευή της γραμμής 4 που ήδη υλοποιείται και την μελλοντική κατασκευή της γραμμής 5 προς Δάφνη, ο σταθμός Ευαγγελισμός θα γίνει ένας μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος τριών γραμμών Μετρό.

Αν συνυπολογίσουμε και την σύνδεση με τις λεωφορειακές γραμμές που υπάρχουν, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η περιοχή θα αποτελέσει ένα νέο μεγάλο κόμβο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Αυτή τη στιγμή η σύνδεση της γραμμής 5 στο σταθμό του Ευαγγελισμού θα είναι ως κοινή χρήση με τον σταθμό της γραμμής 4. Το ίδιο προβλέπεται να ισχύσει και για τους σταθμούς Κολωνάκι και Ακαδημία και στη συνέχεια να αποφασιστεί η περαιτέρω επέκταση της γραμμής.

Οι επεκτάσεις που προωθούνται

Όπως έχει γίνει γνωστό η Αττικό Μετρό και το υπουργείο Υποδομών επεξεργάζονται κάποιες νέες επεκτάσεις οι οποίες θα καλύψουν νέες περιοχές της πρωτεύουσας.

Αυτό που εξετάζεται είναι οι επεκτάσεις της γραμμής 4 από το Άλσος Βεϊκου προς Πετρούπολη και από το Γουδή μέχρι τη Λυκόβρυση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Για τη γραμμή 2 ο σχεδιασμός είναι η νότια επέκταση της γραμμής 2 από το Ελληνικό στη Γλυφάδα και στα βόρεια η επέκταση από την Ανθούπολη μέχρι το Ίλιον και το Μενίδι. Με αυτές τις επεκτάσεις ολοκληρώνεται η κόκκινη γραμμή της Αθήνας.

Τέλος, μέρος του σχεδιασμού είναι η υπόγεια επέκταση της γραμμής 1 προς Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η επέκταση αυτή θα αποτελέσει νέο κλάδο της ιστορικής πρώτης γραμμής της Αθήνας που λειτουργεί από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα