MIUI 13: 9 χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν!

Η Xiaomi δεν έχει κυκλοφορήσει ειδική έκδοση beta για το MIUI 13, αλλά συνεχίζει να δοκιμάζει τις δυνατότητες των εφαρμογών MIUI 13 στο MIUI 12.5. Εξηγούμε εν συντομία τις 9 νέες δυνατότητες της Xiaomi που θα έρθουν με το MIUI 13. Το MIUI 13 αναμένεται να παρουσιαστεί στις 16 Δεκεμβρίου και όταν παρουσιαστεί, θα ξεκινήσει με μια σταθερή έκδοση, όχι με MIUI 12 που μοιάζει με beta.

 

Smart Toolbox

Η λειτουργία της εργαλειοθήκης βίντεο ήταν προηγουμένως διαθέσιμη μόνο σε εφαρμογές βίντεο όπως το MIUI Video και το TikTok. Αυτή η δυνατότητα, η οποία επιτρέπει το γρήγορο άνοιγμα εφαρμογών ως μικρά παράθυρα, όπως η οθόνη edge σε συσκευές Samsung, μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί παντού στο σύστημα με το MIUI 13. Στις ρυθμίσεις, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της προβολής και της παρακολούθησης βίντεο όπως πριν. Όπως όλοι γνωρίζουμε η λειτουργία Quick Notes εισήχθη στο MIUI 12.5, είναι επίσης ενσωματωμένη στην Smart Toolbox.


 

Διατήρηση ρυθμίσεων κάμερας

Όταν επιλέξαμε τη ρύθμιση βίντεο στην κάμερα, αλλάξαμε φακό και ανοίξαμε και κλείσαμε την εφαρμογή, αυτή η ρύθμιση επαναφέρθηκε, κάτι που ενόχλησε τους χρήστες. Με το MIUI 13, αυτό το πρόβλημα θα λυθεί. Όταν βγούμε από την εφαρμογή της κάμερας, όποιος φακός και αν είναι επιλεγμένος, όταν τον ανοίξουμε ξανά, θα επιλεγεί αυτός ο φακός.

 

Γραφικό στοιχείο παρακολούθησης φορτίου App Vault

Σε προηγούμενες εκδόσεις, μπορούσαμε να παρακολουθούμε το φορτίο μέσα από το θησαυροφυλάκιο εφαρμογών. Αυτή η δυνατότητα, η οποία καταργήθηκε με το MIUI 12, θα προστεθεί ξανά με το MIUI 13. Όταν κάνετε κύλιση στην οθόνη του θησαυροφυλακίου εφαρμογών στα αριστερά στην κύρια οθόνη, θα μπορείτε να δείτε την κατάσταση και το πού βρίσκεται το εισερχόμενο φορτίο μας. Αυτή η δυνατότητα θα είναι αποκλειστική για την Κίνα.


 

Νέα ένδειξη θερμοκρασίας μπαταρίας

Η ένδειξη θερμοκρασίας μπαταρίας προστέθηκε με MIUI 12.5 και έδειχνε τη θερμοκρασία της μπαταρίας σε Κελσίου. Το σύστημα αξιολόγησης θα εμφανίζεται σε τρεις καταστάσεις ως Cool, Normal και Hot για να το καταλαβαίνουν οι χρήστες πιο εύκολα. Ψύξη σημαίνει λιγότερο από 30ºC, κανονική σημαίνει μεταξύ 31ºC και 39ºC, ζεστό σημαίνει πάνω από 40ºC.

 

Εναλλαγή μεταξύ beta και σταθερών εκδόσεων με δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά δεδομένων

Όλα τα δεδομένα διαγράφονται κατά την εναλλαγή μεταξύ εκδόσεων MIUI Beta και Stable. Σε αυτή τη νέα δυνατότητα που συνοδεύει το MIUI 13, όταν αλλάζετε τον τύπο κατασκευής του MIUI, τα δεδομένα σας θα δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και θα αποκαθίστανται αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χάσετε δεδομένα και δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την επανεγκατάσταση.

 

Mi Assistant

Όταν καλούμε τον Mi Assistant, εμφανίζεται μια μασκότ χρησιμοποιώντας το MiMoji ή έναν χαρακτήρα που δημιουργήσαμε οι ίδιοι. Με αυτόν τον τρόπο, αισθάνεστε ότι το άτομο με το οποίο μιλάτε είναι σαν άνθρωπος, όχι ρομπότ. Αυτή η δυνατότητα θα είναι αποκλειστική στην Κίνα, καθώς το Mi Assistant είναι αποκλειστικά στην Κίνα.

 

Νέο MIUI Health UI & Features

Η διεπαφή της εφαρμογής MIUI Health έχει αλλάξει και η εμπειρία χρήστη έχει βελτιωθεί. Αυτή η γλώσσα σχεδίασης, η οποία είναι πιο κατάλληλη για μία χρήση, φέρει ίχνη της γλώσσας σχεδιασμού του MIUI 13. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη δυνατότητα.

 

Γκαλερί με Χρονολογική γραμμή κύλισης

Μια νέα χρονολογική γραμμή προστέθηκε στην εφαρμογή MIUI Gallery για να βρίσκουμε πιο γρήγορα τη φωτογραφία που ψάχνουμε. Μπορούμε να κάνουμε κύλιση κατά ημερομηνία χρησιμοποιώντας τη γραμμή κύλισης στα δεξιά. Είναι αρκετά παρόμοιο με το χαρακτηριστικό που βρίσκεται στις Φωτογραφίες Google. Θα δούμε αυτό το χαρακτηριστικό, όπως και άλλα χαρακτηριστικά, με την έκδοση MIUI 13.

 

Νέα διεπαφή θεμάτων MIUI

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα συνοδεύεται από το MIUI 13 είναι η διεπαφή εφαρμογής νέων θεμάτων. Η εφαρμογή παλιάς θεμάτων είχε μια αρκετά παλιά γλώσσα σχεδιασμού. Η νέα έκδοση πρόσθεσε τη γλώσσα σχεδιασμού MIUI 13 στην εφαρμογή θεμάτων MIUI.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο