Όταν βάζουμε μπροστά πατάμε συμπλέκτη. Ναι ή όχι;

Μοίρασε την γνώση...

Εάν έχετε οδηγήσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, θα έχετε παρατηρήσει πως για να πάρει μπροστά ο κινητήρας, ο οδηγός πρέπει να έχει πατημένο τον συμπλέκτη. Μάλιστα, επειδή αρκετοί δεν είναι γνώριμοι, υπάρχει και η αντίστοιχη λυχνία στο ταμπλό που ανάβει έως ότου γίνει η εκκίνηση.

banner

Πρέπει να πατάμε συμπλέκτη όταν βάζουμε μπροστά ή όχι;

Τελικά, πρέπει να πατάμε συμπλέκτη κατά την εκκίνηση ή όχι;

Διαφήμιση

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και είναι ΝΑΙ! Πρέπει να πατάμε κάθε φορά που εκκινούμε τον κινητήρα, ανεξαρτήτως χρονολογίας – μοντέλου, και ο λόγος είναι διπλός.

Google news

Αξίζει πρώτα να αναφέρουμε, βέβαια, πως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο πλέον είναι υποχρεωτικό να έχουμε πατημένο το πεντάλ του συμπλέκτη (ή του φρένου στα αυτόματα) ώστε να εκκινήσει το αυτοκίνητο είναι για να μην μπορούν να βάζουν μπροστά τα μικρά παιδιά. Δεν είναι λίγες οι φορές που αρέσει στα παιδιά να κάθονται στη θέση του οδηγού και να παίζουν. Για να αποφευχθούν λοιπόν πιθανοί κίνδυνοι, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποφάσισαν αυτή τη νέα λειτουργία.

Hekka Geekmaxi Many GEOs
  1. Αρχικά, ο πρώτος λόγος είναι η ασφάλεια. Σε περίπτωση που έχει μείνει ταχύτητα στο κιβώτιο, τότε θα αποφευχθεί κάποιο πιθανό ατύχημα από το τίναγμα που συμβαίνει όταν πάρει μπροστά το αυτοκίνητο και υπάρχει σχέση στο σασμάν. Αμέτρητες περιπτώσεις καταγράφονται συνεχώς από μικροτρακαρίσματα από το ακούσιο ξεκίνημα χωρίς να υπάρχει νεκρά.
  2. Ο δεύτερος λόγος είναι μηχανολογικός, αλλά εξίσου σημαντικός. Πατώντας τον συμπλέκτη φθείρονται λιγότερο τα μηχανικά μέρη που εμπλέκονται στη μετάδοση. Η μίζα έχει να παραγάγει λιγότερο έργο (δίνει ενέργεια στον κινητήρα και όχι σε μέρη του κιβωτίου), ενώ το σύνολο απαιτεί και λιγότερη ενέργεια από την μπαταρία για να πραγματοποιηθεί η εκκίνηση.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως, είτε έχουμε στη διάθεσή μας κάποιο νέο μοντέλο είτε κάποιο 20ετίας, είναι καλύτερο να έχουμε πατημένο τον συμπλέκτη κάθε φορά που γυρίζουμε το κλειδί στη μίζα.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram