Σπύρος Πανόπουλος: Ο δημιουργός του ελληνικού supercar

Μοίρασε την γνώση...

Ο Σπύρος Πανόπουλος είναι ο άνθρωπος πίσω από το υπερβολικά φιλόδοξο και μεγαλεπήβολο σχέδιο για το ελληνικό ultracar.

banner

Το όνομα Σπύρος Πανόπουλος έσκασε σαν κομήτης στα πράγματα της αυτοκίνησης στην Ελλάδα, όταν άρχισαν να γίνονται γνωστές οι πρώτες λεπτομέρειες για το Chaos, το σούπερ υπεραυτοκίνητο που ετοιμάζει και του οποίου οι πρώτες ψηφιακές εικόνες δημοσιεύτηκαν την 1η Νοεμβρίου. Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος πίσω από αυτό το σχέδιο;

Ο Σπύρος Πανόπουλος γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1978 στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία, του άρεσε η τεχνολογία και η ταχύτητα του αυτοκινήτου. Το πεδίο σπουδών του ήταν ο προγραμματισμός υπολογιστών και η ανάπτυξη εφαρμοσμένων λύσεων λογισμικού και υλισμικού.

Google news

Κάτοχος Παγκοσμίου Ρεκόρ

Goboo [CPS] Many GEOs Cubot WW

panop

Το 1997 ίδρυσε την εταιρεία του με έδρα την Ελλάδα. Η κύρια δραστηριότητά του ήταν ο προγραμματισμός και η χαρτογράφηση των αυτοκινήτων παραγωγής για αύξηση ισχύος. Το 1998 απέκτησε το πρώτο του δυναμόμετρο αυτοκινήτου, το οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και υλικού. Πολύ σύντομα μπήκε στη σκηνή του ράλι και στους ανταγωνιστές στους αγώνες αναρρίχησης, ταχύτητας και dragster καθώς και μοτοσικλέτας.

Μέχρι το 2005 είχε τη δική του μονάδα σχεδιασμού και παραγωγής με υψηλής απόδοσης εξαρτήματα τεχνολογίας αιχμής για κινητήρες εσωτερικής καύσης, εφαρμόζοντας μεταλλουργία και μηχανική υλικών στην έρευνα και την ανάπτυξή του.


Είναι επίσης οδηγός αγωνιστικού αυτοκινήτου, που πέτυχε το παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης με ένα τετρακύλινδρο αυτοκίνητο με τετρακίνηση, ένα Mitsubishi Evo 9, με 7,7 δευτερόλεπτα και ταχύτητα εξόδου 308 km / h, στα 402 μέτρα. Το αυτοκίνητο έχει αναπτυχθεί από τον ίδιο.

Συνεισφορά στον στρατιωτικό τομέα

panop

Έχει συνεισφέρει την τεχνογνωσία του και στον στρατιωτικό τομέα, όπου ασχολήθηκε με την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων, πιο ανθεκτικών και υψηλότερης απόδοσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Έχοντας αναπτύξει ανταλλακτικά και τεχνολογίες για τα περισσότερα αυτοκίνητα παραγωγής, σπορ αυτοκίνητα και υπεραυτοκίνητα, το 2019 αποφάσισε να κατασκευάσει το δικό του αποκλειστικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αυτοκίνητο, το Chaos.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram