Δώρα: Το κόστος επιστροφής αναγκάζει τις εταιρείες… να τα χαρίζουν στους καταναλωτές!

Μοίρασε την γνώση...

Τι σημαίνει η εκτίναξη του κόστους των online επιστροφών για την τσέπη μας και την τσέπη «γιγάντων» όπως η Amazon – Πώς διασφαλίζουν οι εταιρείες ότι ένας πελάτης δεν θα «εκμεταλλευτεί» το σύστημα, για… τσάμπα προϊόντα

banner

Η επιστροφή των ανεπιθύμητων δώρων αυτή την εορταστική σεζόν έχει γίνει τόσο κοστοβόρα για τους λιανεμπόρους, που ορισμένοι μπορεί να αποφασίσουν να αφήσουν τους πελάτες να κρατήσουν τα προϊόντα που δεν θέλουν, επιστρέφοντας το ποσό της αγοράς!

Διαφήμιση

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του το Axios, επισημαίνοντας ότι το τεράστιο κόστος των online επιστροφών έχει πολλές δυσάρεστες επιπτώσεις, όπως η αύξηση των τιμών, οι ελλείψεις προϊόντων και προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Google news

amazon_retail
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Optoro που επικαλείται ο ιστότοπος, το μέσο κόστος επιστροφής ενός προϊόντος αξίας 50 δολαρίων αναμένεται να φτάσει φέτος τα 33 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 59% συγκριτικά με το 2020.

Atlas VPN Cubot WW

Αν αναλογιστεί κανείς ότι σχεδόν 3 στις 10 online αγορές επιστρέφονται, όπως σημειώνει το Axios επικαλούμενο στοιχεία του CBRE Supply Chain, τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες είναι πελώρια.

Μία αρκετά αρνητική επίπτωση είναι ότι πολλοί λιανέμποροι αναμένεται να μεταβιβάσουν το κόστος των επιστροφών στους καταναλωτές, με τη μορφή υψηλότερων τιμών.


«Ο καταναλωτής πληρώνει την τιμή μιας δωρεάν επιστροφής» εξηγεί στο Today ο καθηγητής Μαρκ Κοέν του Columbia Business School, ειδικός σε θέματα λιανεμπορίου.

Ορισμένες εταιρείες, για παράδειγμα η Amazon, μερικές φορές λένε στους πελάτες που επιθυμούν να επιστρέψουν ένα προϊόν να το κρατήσουν. Όπως εξηγεί ο CEO της Optoro, Τόμπιν Μουρ, θα τους συνέφερε λιγότερο οικονομικά να πληρώσουν για την επεξεργασία μιας επιστροφής.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να «εκμεταλλευτεί» τη συγκεκριμένη πολιτική για να προμηθεύεται δωρεάν προϊόντα. «Υπάρχουν συστήματα παρακολούθησης που καθορίζουν εάν οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται ή όχι το σύστημα», διεκρινίζει ο Μουρ.

Η πρόκληση για τους online λιανεμπόρους είναι να διεκπεραιώνουν γρήγορα τις επιστροφές ώστε να γυρίζουν τα προϊόντα στα εικονικά τους «ράφια», ελαχιστοποιώντας την υποτίμηση. «Όσο πιο γρήγορα επιστρέφει στο στοκ ένα προϊόν, τόσο πιο πιθανό είναι να αποφευχθεί η πτώση της τιμής», σημειώνει ο Μουρ. Ωστόσο, ορισμένα online προϊόντα που επιστρέφονται συχνά δωρίζονται, καταλήγουν στα σκουπίδια ή ανακυκλώνονται.

Όπως καταλήγει πάντως το δημοσίευμα, δεν χρειάζεται να… λυπόμαστε και τόσο τους λιανεμπόρους για τον μπελά και το κόστος των επιστροφών. Μόλις κατέγραψαν εξάλλου αύξηση πωλήσεων της τάξης του 8,5% για το διάστημα από 1 Νοεμβρίου-24 Δεκεμβρίου, συγκριτικά με το 2020, σύμφωνα με το Mastercard SpendingPulseTM, με τις online πωλήσεις να αυξάνονται κατά 11%!


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram