Εφαρμογή γνωριμιών έφαγε πρόστιμο 6.3 εκ ευρώ για παράνομη ανταλλαγή δεδομένων με άλλες εταιρείες!

Μοίρασε την γνώση...

Πρόστιμο ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει η εφαρμογή γνωριμιών Grindr, καθώς έκανε ανταλλαγή δεδομένων με άλλες εταιρείες χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.

Πρόκειται για μία εφαρμογή γνωριμιών μέσω κινητού, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και τρανς άνδρες να εντοπίζουν άλλους άνδρες στην περιοχή που βρίσκονται και να έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Διαφήμιση

Η εφαρμογή λειτουργεί με iOS και Android. Είναι κατά βάση δωρεάν, ωστόσο η επί πληρωμή έκδοση επιτρέπει ακόμα περισσότερες λειτουργίες.

Google news

Σύμφωνα με την απόφαση της νορβηγικής υπηρεσίας προστασίας δεδομένων, η κοινή χρήση δεδομένων χρηστών του Grindr με εταιρείες ήταν παράνομη.

Hekka AliExpress WW

«Η εφαρμογή μοιραζόταν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παρότι δεν είχε λάβει το «OK» από τους χρήστες», διαπίστωσε η υπηρεσία.

«Η απόφαση αυτή στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται στην εμπορική επιτήρηση. Η κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων χωρίς νομική βάση έχει σοβαρές επιπτώσεις. Καλούμε τον κλάδο της ψηφιακής διαφήμισης να προβεί σε θεμελιώδεις αλλαγές ώστε να σέβεται τα δικαιώματα των καταναλωτών», δήλωσε επί του θέματος ο Finn Myrstad, διευθυντής ψηφιακής πολιτικής στο νορβηγικό Συμβούλιο για την προστασία του καταναλωτή.


«Διαφωνούμε έντονα με την απόφαση της Datatilsynet. Το σκεπτικό της αφορά πρακτικές συγκατάθεσης χρόνων και όχι την τρέχουσα πολιτική απορρήτου μας. Μπορεί να μείωσε το πρόστιμο αλλά βασίζεται σε μια σειρά εσφαλμένων διαπιστώσεων», τόνισε εκπρόσωπος της Grindr .

Σημειώνεται ότι η νορβηγική υπηρεσία είχε αρχικά προτείνει να επιβληθεί πρόστιμο ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Grindr για τις παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων τον Ιανουάριο, αλλά αναθεώρησε το ποσό προς τα κάτω αφού έλαβε τα ακριβή στοιχεία του κύκλου εργασιών της εφαρμογής.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram