Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021! (Ενημέρωση 27/7/2022)

Μοίρασε την γνώση...

Με τις αλλαγές που ήρθαν από 1η Ιούλη, καλό είναι να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε γενικώς και ανά μαγαζί, ώστε να μην έχουμε θέμα

banner

Banggood

Από Κίνα δεν έχουμε κανένα… ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ θέμα με τις μεθόδους αποστολής DDP (Delivered Duty Paid) σε απλά Ελληνικά είναι προπληρωμένο το ΦΠΑ και το τελωνείο. Μέθοδοι αποστολής DDP από Κίνα (ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ).

 1. Banggood express
 2. EU Priority Line (OXI priority direct mail ΠΡΟΣΟΧΗ)
 3. European Railway Direct Mail

Από Ευρωπαϊκές αποθήκες χωρίς κανένα θέμα και με οποιαδήποτε μέθοδο αποστολής επιλέξετε.

Google news

Update 27/07/2022

Λόγο των οικονομικών προβλημάτων που έχει η Comet, για να μην υπάρχουν προβλήματα με την αποστολή των προϊόντων, το Banggood Priority Shipping – Comet, σταματάει στις 25/7.

Zaful WW Atlas VPN

Τροποποίηση: Οι μέθοδοι αποστολής γίνονται πια.

CN : Belgium Post

Tracking site: https://www.tracktry.com/couriers/belgium-post/


HK : GLS *δεν στέλνει μπαταρίες (Phone/Laptop/Tablet etc.)

Tracking site: https://www.tracktry.com/couriers/gls/Banggood

Στο μεσοδιάστημα είναι σε αναζήτηση νέου συνεργάτη, όπου μετά από ένα μήνα δοκιμής και εφόσον φανεί αξιόπιστος, θ’ ανακοινωθεί.

Ενημέρωση 26/08:

Από σήμερα οι αποστολές που γίνονταν με την Comet, θα γίνονται με την Γενική Ταχυδρομική για μέσα στην Ελλάδα. Όπως μου είπαν, για να παρακολουθείτε την πορεία αυτών των αγορών, μπορείτε να το κάνετε από εδώ: https://www.tracktry.com/couriers/taxydromiki/

Μ’ ενημέρωσαν επίσης ότι θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στις διαστάσεις και βάρος των πακέτων που μπορούν να διακινηθούν μέσω της Γενικής Ταχυδρομικής.

Περιορισμοί:

 • Διαστάσεις : μήκος μέχρι 60εκ, πλάτος έως 40εκ
 • Βάρος: έως 15 κιλά
 • Αξία: Έως 300$ ( CN & HK )

Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν για τις εξής κατηγορίες:

 • RC Drone
 • Tablet PC
 • Laptop & netbook
 • Phones

Η επιλογή αυτή θα ενεργοποιηθεί μέσα στην ημέρα κατά πάσα πιθανότητα

Για ότι άλλο νέο υπάρξει θα σας ενημερώσουμε.

 

Cafago / TomTop

Με την ασφαλή μέθοδο αποστολής duty free shipping ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα απολύτως θέμα είναι όπως η DDP του Banggood, οπότε Χωρίς κανένα θέμα υπάρχει περίπτωση να δούμε μια μικρή αύξηση στα μεταφορικά (έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες φορές ήταν μηδενικό). Από Ευρωπαϊκές αποθήκες χωρίς κανένα θέμα και με οποιαδήποτε μέθοδο αποστολής επιλέξετε.

Geekbuying

Από τις Ευρωπαϊκές του αποθήκες δεν έχετε κάποιο θέμα. Το κατάστημα το κοιτάει εάν χρειάζεται κάτι άλλο να κάνει και θα με ενημερώσει εάν χρειαστεί να τροποποιήσει κάτι.

Aliexpress

Διαλέγετε καλύτερα ευρωπαϊκές αποθήκες πια. Ανεξαρτήτως, πρέπει στην αγορά που θα κάνετε να αναγράφει ότι πληρώνεται το ΦΠΑ (VAT). Εφόσον το πληρώσετε αλλά και το καταθέσει ο πωλητής, μέχρι 150€ δεν περνάνε τελωνείο. Στην περίπτωση που ενώ έχετε πληρώσει το ΦΠΑ, σας ζητηθεί από το τελωνείο, μιλάτε με το Aliexpress να σας επιστραφεί.

Giztop

Όπως αναφέρει και στην σελίδα τους “Εάν οι Ευρωπαίοι αγοραστές παραγγείλουν με Express (Αποστολή προτεραιότητας ΕΕ), δεν θα υπάρχουν τέλη εισαγωγής ή δασμού. Χρειάζονται περίπου 10-15 ημέρες για να παραλάβετε, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς.” Άρα αγοράζετε με τον γνωστό τρόπο Priority για να μην έχετε θέματα.

 

Hekka

Η Hekka στέλνει τα προϊόντα της χωρίς πρόβλημα με το τελωνείο. Όσες παραγγελίες έχω κάνει, ήρθαν άμεσα και χωρίς κάποιο θέμα.

 

ΕΛΤΑ

Τι γίνεται εάν δεν έχετε χρεωθεί το ΦΠΑ!? Τότε θα σας έρθει η λυπητερή. Βάση τιμοκαταλόγου που έχουν ανεβάσει τα ΕΛΤΑ εδώ, εάν δεν έχετε ήδη πληρώσει κατά την παραγγελία το ΦΠΑ που πρέπει, τα ΕΛΤΑ θα σας ζητήσουν 15€ για να πληρώσουν αυτά το ΦΠΑ στο κράτος. Κοινώς, το ΦΠΑ δεν το γλυτώνετε πια! Η μόνη διαφορά με πριν, είναι ότι πρέπει το προϊόν σας να κοστίζει άνω των 22€ για να σας ζητήσουν και τα 15€, ενώ εάν είναι κάτω, το γλυτώνετε και πληρώνετε μόνο το ΦΠΑ.

Όποιος έχει πρόβλημα με κάτι που πήρε μέσω των link του site και όχι μόνο, ευχαρίστως να προσπαθήσω να τον βοηθήσω όπως μπορώ. Για επικοινωνία υπάρχουν τρόποι πολλοί….!

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Μία άποψη για το “Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021! (Ενημέρωση 27/7/2022)”

 1. xENERo

  iHerb
  Παραγγελία 4 Νοε, άφιξη 22 Δεκ από ΕΛΤΑ. Τρία τεμάχια, κόστος 16.4€, μεταφορικά 5.5€, σύνολο 21.9€ (επίτηδες, στο όριο, και 3 τεμάχια – προσωπική χρήση). Το iHerb χρέωσε και 3.5€ duties & taxes, οπότε θεώρησα ότι δεν θα έχω πρόβλημα.
  Τα ΕΛΤΑ κόλλησαν το γνωστό κίτρινο, με χρέωση 5€ (επιπλέον) για “Τέλη ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό”. Δεν είναι απλά η τεράστια καθυστέρηση (ένα μήνα τουλάχιστον είχε το πακέτο στην Ελλάδα), δεν είναι τα έξτρα 5€, έπρεπε παραμονές Χριστουγέννων να περάσω από κατάστημα ΕΛΤΑ, εν μέσω πανδημίας, με τεράστια ουρά και αμφισβητήσιμα μέτρα προστασίας και ελέγχου, για να πληρώσω και να παραλάβω. Η Ελληνική “Ιστορία της Ο”.
  Εν τω μεταξύ, κινέζικα πακέτα έρχονται στην πόρτα μου, οποιασδήποτε αξίας, με τους γνωστούς τρόπους και το όποιο ΦΠΑ “πληρωμένο”.
  Ενημέρωσα και την iHerb ότι χάνουν πελάτες, με αυτόν τον συνεργάτη στην Ελλάδα.
  Καλή Χρονιά!

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram