Η Microsoft παραδέχεται ότι ένα άλλο σφάλμα των Windows 11 επιβραδύνει τους υπολογιστές (μονάδες αποθήκευσης)

Μοίρασε την γνώση...

Τα Windows 11 προφανώς επηρεάζουν την ταχύτητα των μονάδων αποθήκευσης (NVM, SSD, σκληρός δίσκος) και η Microsoft το αναγνώρισε τελικά ως ένα νέο γνωστό ζήτημα.

Δεν θα επηρεαστούν όλοι από τα ζητήματα που επισημαίνονται εδώ, αλλά ορισμένοι χρήστες έχουν διαπιστώσει ότι τα Windows 11 είναι ιδιαίτερα κακά και επιβραδύνουν διάφορους υπολογιστές σε αντίθεση με τις προηγούμενες ενημερώσεις λειτουργιών των Windows 10, όπως η ενημέρωση Νοεμβρίου 2021 ή η ενημέρωση Μαΐου 2021.


Όχι μόνο τα Windows 11 κάνουν τους υπολογιστές πιο αργούς στην εκκίνηση, αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν επίσης παρατηρήσει ότι οι μονάδες αποθήκευσης προσφέρουν πιο αργές λειτουργίες εισόδου και εξόδου ανά δευτερόλεπτο. Επιπλέον, υπάρχει ένα άλλο σφάλμα που θα μπορούσε να μειώσει τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής της μονάδας δίσκου με Windows 11.

Εάν επηρεάζεστε, η εγκατάσταση των Windows 11 θα μπορούσε να λειτουργήσει ελαφρώς πιο αργά από πριν. Στις περισσότερες περιπτώσεις με μια παραδοσιακή διαμόρφωση, η διαφορά ταχύτητας μεταξύ των Windows 11 ή των Windows 10 δεν θα είναι δραματική ή ακόμη και αισθητή, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα απόδοσης όταν η μονάδα δίσκου συστήματος χρησιμοποιείται ενεργά για την εγκατάσταση μεγάλων εφαρμογών ή τη μεταφορά αρχείων.


Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα Windows 11 θα μπορούσαν να μειώσουν την ταχύτητα εγγραφής των μονάδων δίσκου έως και 45%. Ως αποτέλεσμα, τα Windows 11 δεν θα μπορούν να φορτώνουν εφαρμογές ή να ανοίγουν φακέλους αμέσως.

Το πρόβλημα τεκμηριώνεται καλά στο Feedback Hub, στο Twitter, στο Reddit και στο φόρουμ απαντήσεων της Microsoft.

«Μόλις έκανα τη συγκριτική αξιολόγηση του SSD στα Windows 10 και στα Windows 11. Στα Windows 10, λαμβάνω 3500 MB/s για λειτουργίες ανάγνωσης και 3200 MB/s για εγγραφή. Από την άλλη πλευρά, η ταχύτητα εγγραφής των Windows 11 έχει πέσει στα 900MB/s σύστημα», σημείωσε ένας χρήστης.

«Μόλις εγκατέστησα έναν SSD 1TB 980 και δεν μπορώ να φτάσω πάνω από 900 ταχύτητα εγγραφής. Κανονικά έπρεπε να είναι περίπου 1700-2300. Σε ένα παλαιότερο SSD (Plextor) έχω καλύτερες ταχύτητες – που ταιριάζει στις προδιαγραφές SSD», πρόσθεσε ένας άλλος χρήστης.

 

Η Microsoft θα διορθώσει τα προβλήματα απόδοσης των Windows 11

Σε ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου, η Microsoft αναγνώρισε επίσης το πρόβλημα, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο, και άρχισε να δοκιμάζει μια επιδιόρθωση ως μέρος της προαιρετικής ενημέρωσης (KB5007262) για το λειτουργικό σύστημα.

Σε ξεχωριστή δήλωση, αξιωματούχοι της Microsoft επιβεβαίωσαν ότι τα Windows 11 επηρεάζουν την απόδοση όλων των δίσκων (NVMe, SSD, σκληρός δίσκος). Αυτό συμβαίνει όταν το λειτουργικό σύστημα εκτελεί περιττές ενέργειες ως απόκριση σε λειτουργίες εγγραφής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι το σφάλμα δεν θα επηρεάσει όλα τα διαμερίσματα ή τις μονάδες δίσκου.

Πρόβλημα απόδοσης των Windows 11 παρουσιάζεται όταν είναι ενεργοποιημένη μια δυνατότητα που ονομάζεται “NTFS USN journal”. Ευτυχώς, αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη μόνο στο δίσκο C: από προεπιλογή και τα υπόλοιπα διαμερίσματα ή μονάδες δίσκου δεν διαθέτουν ημερολόγιο NTFS USN.

 

Η Microsoft εργάζεται σε πολλαπλές επιδιορθώσεις για ζητήματα απόδοσης των Windows 11

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την ανάπτυξη, η Microsoft διερευνά ενεργά πολλαπλά ζητήματα που επηρεάζουν την απόδοση των Windows 11. Για παράδειγμα, ένα σφάλμα στο λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να κάνει την Εξερεύνηση αρχείων πιο αργή. Ομοίως, ένα άλλο πρόβλημα καθιστά το δεξί κλικ προβληματικό και αργό.

Ορισμένες διορθώσεις είναι ήδη διαθέσιμες μέσω του Windows Update, αλλά θα πρέπει να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Windows Insider για να μετριαστούν όλα τα προβλήματα.

 

Χρειάζεστε την πιο πρόσφατη προαιρετική ενημέρωση;

Με βάση τον αριθμό των αναφορών, φαίνεται ότι το πρόβλημα των Windows 11 SSD δεν είναι ευρέως διαδεδομένο και θα μπορούσε να οφείλεται στην αργή υιοθέτηση του νέου λειτουργικού συστήματος.

Η Microsoft δεν επιβάλλει τα Windows 11 στους χρήστες όπως έκανε όταν ανακοινώθηκαν τα Windows 10 το 2015. Τα Windows 11 παραμένουν προαιρετικά και επί του παρόντος εκτελούνται σε μικρό ποσοστό υπολογιστών, σύμφωνα με δεδομένα από δίκτυα τρίτων όπως το AdDuplex.

Οι τακτικοί χρήστες ενδέχεται να περιμένουν να συμπεριληφθεί η ενημέρωση κώδικα στην ενημέρωση κώδικα Τρίτη (ενημέρωση ασφαλείας), η οποία έχει ρυθμιστεί να κυκλοφορήσει στις 14 Δεκεμβρίου. Εάν πιστεύετε ότι η συσκευή σας είναι πιο αργή από πριν, συνιστάται να εγκαταστήσετε την προαιρετική ενημέρωση (KB5007262). Οι προαιρετικές ενημερώσεις είναι γενικά ασφαλείς και ελέγχονται/επικυρώνονται από τη Microsoft.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com