Matrix: 5+1 fan theories που θα σας βάλουν σε σκέψεις

Μοίρασε την γνώση...

Με αφορμή την νέα ταινία του Matrix που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές οθόνες στις 22 Δεκεμβρίου, σας παρουσιάζουμε έξι fan theories που θα ανατρέψουν τα δεδομένα που γνωρίζατε για τον φανταστικό (ή και όχι) αυτόν κόσμο.

banner

1. Ο Πράκτορας Σμιθ είναι στην πραγματικότητα ο “Εκλεκτός”.

Η συγκεκριμένη θεωρία βασίζεται στα λόγια του Μορφέα, ο οποίος είναι μέντορας και καθοδηγητής του πρωταγωνιστή Νίο. Σύμφωνα μ’ αυτά , ο Εκλεκτός έπρεπε να είναι γεννημένος μέσα στο Matrix και θα είχε την ικανότητα να σπάσει όλους τους κωδικούς του, καταστρέφοντας όλο το σύστημα. Ωστόσο, ο Νίο, τεχνικά δεν έχει γεννηθεί εκεί και τελικά δεν καταφέρνει να αλλάξει την πραγματικότητα του Matrix. Από την άλλη, ο Σμιθ, παρόλο που θεωρείται “ιός” του συστήματος, έχει προκαλέσει περισσότερη ζημιά στο Matrix και όπως όλοι γνωρίζουν, είναι γεννημένος εκεί.

Google news

2. Το Μάτριξ μέσα στο Μάτριξ.

Tomtop WW ZTE Many GEOs

Η πιο διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας, η οποία υποστηρίζει πως η πόλη όπου ζουν οι άνθρωποι που έχουν ξεφύγει από το Μάτριξ, είναι μια ακόμη προσομοίωση του. Ουσιαστικά, το σύμπαν όπου ζουν οι πρωταγωνιστές της τριλογίας, είναι μια “ματριόσκα” προσομοιώσεων και λανθασμένων πραγματικοτήτων από τις οποίες δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν ποτέ. Οι αποδείξεις για την θεωρία αυτή βρίσκονται στην δεύτερη ταινία “The Matrix Reloaded”, όπου στο τέλος της ο Νίο επιστρέφει στο πρόγραμμα με κάποιον ανεξήγητο τρόπο. Μήπως, τελικά, δεν κατάφερε ποτέ να αποδράσει από καμία προσομοίωση του Matrix;

3. Ο Μορφέας είναι ο αληθινός κακός.


Με βάση την προηγούμενη θεωρία, είναι επόμενο να πιστέψει κανείς πως ο Μορφέας είναι ο πραγματικός villain της τριλογίας και όχι ο Πράκτορας Σμιθ. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Πρώτο στοιχείο που αποδεικνύει αυτό το fan theory, είναι το όνομα του σκάφους στο οποίο ζουν οι ήρωες της ταινίας. Το Nebuchadnezzar, λοιπόν, προέρχεται από το όνομα του βασιλιά της Βαβυλωνίας (Ναβουχοδονόσορ), στον οποίο οφείλεται η σκλαβιά των ανθρώπων της Ιερουσαλήμ, αναφερόμενη συχνά και ως Ζιον, της οποίας το όνομα φέρει η πόλη που μένουν οι υποτιθέμενα απελευθερωμένοι άνθρωποι του Matrix.

Επιπλέον, το όνομα του Μορφέα προέρχεται από τον αρχαίο Έλληνα θεό των ονείρων. Μήπως, λοιπόν, ο Μορφέας, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα του συστήματος που ελέγχει τα όνειρα των ανθρώπων και καθήκον του είναι να τους δίνει την πεποίθηση ότι ξέφυγαν από την αρχική προσομοίωση;

4. Η ταινία Star Wars αποτελεί μέρος του Matrix.

Αυτή η θεωρία έχει ξεσηκώσει όχι μόνο τους fans του Star Wars, αλλά και του Matrix, καθώς οι δύο ταινίες δεν μοιάζουν να έχουν κανένα κοινό. Με μια δεύτερη ματιά, στο δεύτερο επεισόδιο του Πολέμου των Άστρων με τίτλο “Η επίθεση των κλώνων”, υπάρχει μια ύποπτη σκηνή που μαρτυρά την σύνδεση των δύο κόσμων. Στην προσπάθεια του Obi Wan και του Anakin να πιάσουν έναν δολοφόνο, καταλήγουν σε ένα μπαρ.

Τότε, ένας έμπορος ναρκωτικών πλησιάζει τον Kenobi, ο οποίος αν κοιτάξουμε καλύτερα, θα δούμε ότι είναι ο ίδιος ηθοποιός που υποδύεται τον Mouse, τον προγραμματιστή του σκάφους Ναβουχοδονόσορ. Στο Matrix, ο Mouse, ενθουσιάζεται όταν καταφέρνει να σχεδιάσει μια όμορφη γυναίκα η οποία φοράει κόκκινο φόρεμα και εμφανίζεται στην εξάσκηση του Νίο. Ωστόσο, στην σκηνή του Star Wars, μαζί με τον Mouse, εμφανίζεται η ίδια γυναίκα, φορώντας το ίδιο κόκκινο φόρεμα. Σύμπτωση;

5. Το CGI του Matrix Reloaded είναι επιτηδευμένα κακής ποιότητας.

Όλοι έχουν παρατηρήσει τα χαμηλής ποιότητας γραφικά στην σκηνή που ο Νίο παλεύει με αμέτρητους κλώνους του Πράκτορα Σμιθ. Και καθώς, μερικοί πιστεύουν ότι η σκηνοθεσία δεν κατάφερε να αξιοποιήσει σωστά το CGI της, άλλοι θέλησαν να δημιουργήσουν μια θεωρία πάνω σε αυτό. Η θεωρία αυτή εξηγεί πως το Matrix είναι ένα πρόγραμμα και όπως όλα τα προγράμματα, κάποια στιγμή είτε θα κολλήσει, είτε δεν θα μπορεί να υποστηρίξει συγκεκριμένους αλγόριθμους.

Έτσι, δεν ήταν ποτέ σχεδιασμένο ούτε να διαχειριστεί τους χιλιάδες κλώνους του Πράκτορα Σμιθ, ούτε να αντέξει έναν πόλεμο στον οποίο ο Νίο θα κατέρριπτε τους νόμους της φυσικής. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, είναι ένα: Το σύστημα μπλόκαρε, κόλλησε και οι χαρακτήρες μοιάζουν να είναι αλλοιωμένοι και ψεύτικοι.

6. Η Ανθρωπότητα μπήκε στο Matrix οικειοθελώς και οι Μηχανές έχουν αναλάβει την φροντίδα τους.

Το τελευταίο fan theory, καθιστά πλέον την ανθρωπότητα ανήμπορη να επιβιώσει στις κάκιστες συνθήκες της γης και την οδηγεί στο να “παραδοθεί” στις Μηχανές. Δεδομένου ότι η γη έχει στερέψει από τους φυσικούς πόρους της, οι άνθρωποι προκειμένου να αποφύγουν την χείριστη ποιότητα ζωής τους, καταφεύγουν στην φροντίδα των Μηχανών. Βέβαια, αυτό σημαίνει πως οι πρωταγωνιστές μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τρομοκρατική οργάνωση.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram