Με απόφαση της ΕΕ πρέπει να έχουμε φθηνότερο internet! Πως θα διαμορφωθεί.

Μοίρασε την γνώση...

Η ομόφωνη συμφωνία των 27 υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ έχει δυνητικά ένα μεγάλο όφελος για τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος των συνδρομών.

banner

Οι νέοι κανόνες για τον ΦΠΑ προσφέρουν πολλά περιθώρια ευελιξίας στα κράτη-μέλη, τα οποία μπορούν να εφαρμόσουν μειωμένο ΦΠΑ (με συντελεστή ακόμα και κάτω του 5%) για συγκεκριμένες ομάδες προϊόντων και υπηρεσιών. Για ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις αγαθών και υπηρεσιών, μία χώρα μπορεί να ορίσει πλήρη απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ.

Η έμφαση δίνεται σε αγαθά και υπηρεσίες που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και με την ψηφιακή οικονομία. Βεβαίως εντάσσονται και είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα και φάρμακα, ενώ δίνεται σε κάθε κράτος μέλος η δυνατότητα να εφαρμόσει μηδενικό συντελεστή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Google news

Ανάμεσα, λοιπόν, στις υπηρεσίες όπου ο ΦΠΑ μπορεί να πέσει κάτω από 5% ή και να μηδενιστεί περιλαμβάνονται τόσο οι υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο όσο και οι υπηρεσίες livestreaming. Θεωρητικά, δηλαδή, μπορεί κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον -το νέο καθεστώς για τον ΦΠΑ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το 2025- να αποκτά μια συνδρομή μέσω σταθερού ή κινητού δικτύου και να μην πληρώνει τον ΦΠΑ που σήμερα στην χώρα μας είναι στο βαρύ 24%. Βεβαίως οι τιμές θα γίνονταν πολύ ελκυστικές και το ίδιο ελκυστικές θα μπορούσαν να γίνουν και οι συνδρομές για τις υπηρεσίες live streaming (δηλαδή για τη σε πραγματικό χρόνο μετάδοση αγώνων ή άλλων εκδηλώσεων, αλλά όχι για την προβολή ταινιών ή σειρών). Ωραία θα είναι, αν γίνει…

ChicMe WW Wondershare WW

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr. 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram