Ούτε και το 2022 θα δούμε HD ψηφιακό σήμα στην τηλεόραση μας!

Μοίρασε την γνώση...

Η ελεύθερη ψηφιακή τηλεόραση θα συνεχίσει και το 2022 να εκπέμπει με σήμα τυπικής ευκρίνειας (SD) σε περιοχές που θα κρίνουν οι δύο πάροχοι δικτύου, ΕΡΤ και Digea, ενώ το σήμα υψηλής ευκρίνειας (HD) παραμένει ανέφικτο για τη χώρα μας. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των συχνοτήτων, δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την τεχνολογική στασιμότητα της χώρας στο τηλεοπτικό πεδίο.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παράλληλη μετάδοση σήματος σε SD για περιφερειακά κανάλια και HD για τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της Digea θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά, αφού το ελληνικό κράτος επικύρωσε διά νόμου τη μη υποχρεωτικότητα στην υψηλή ευκρίνεια.


Η μετάβαση σε HD τηλεοπτικό σήμα προβλέφθηκε για πρώτη φορά στον (άσχετο με την τηλεόραση) ν. 4478/2017, με την υποχρέωση όλων των μεγάλων καναλιών να μεταδίδουν σε υψηλή ευκρίνεια (HD) καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (SD) μέχρι 31/12/2021. Τον Οκτώβριο του 2019, ωστόσο, η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε την υποχρέωση αυτή και συγκεκριμένα στον νόμο περί επενδύσεων (4635/2019).

Σύμφωνα με το άρθρο 234 του νόμου: «Από 1/1/2022 το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας όλων των κατηγοριών μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition), εκτός αν αυτό αποδεδειγμένα δεν είναι τεχνικά εφικτό, οπότε το ως άνω πρόγραμμα δύναται να μεταδίδεται σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) ανά περιοχές απονομής».

 Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com