Rii i4: Το μικρό ασύρματο πληκτρολόγιο για όλες τις χρήσεις!

Μοίρασε την γνώση...

Ο πιο βολικός και αποτελεσματικός τρόπος για να χειριστούμε την έξυπνη τηλεόρασή μας ή το TV Box μας, είναι με την χρήση ενός φορητού ασύρματου πληκτρολογίου. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια αυτού του είδους τα πληκτρολόγια έχουν τόσο μεγάλες πωλήσεις. Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά μοντέλα από διάφορες εταιρείες. Σήμερα θα παρουσιάσουμε το φορητό ασύρματο πληκτρολόγιο Rii i4. Επέλεξα το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί πιστεύω ότι είναι ένα πλήρες πληκτρολόγιο που διαθέτει όλες τις λειτουργίες που μπορεί να χρειαστεί κανείς από ένα τέτοιο προϊόν. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει στην αγορά πιο ολοκληρωμένο μοντέλο μικρού ασύρματου πληκτρολογίου. Η Rii είναι μια καταξιωμένη Κινέζικη εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή τέτοιου είδους συσκευών από το 2010. Αυτή την στιγμή η Rii κυκλοφορεί στην αγορά περισσότερα από 25 διαφορετικά μοντέλα μικρών πληκτρολογίων.

banner

Περιγραφή

Διαφήμιση

Το Rii i4 είναι ένα πληκτρολόγιο με μέγεθος όσο της παλάμης του χεριού μας. Το σχήμα του είναι παραλληλόγραμμο με στρογγυλεμένες γωνίες. Το χρώμα του είναι μαύρο και είναι κατασκευασμένο από σκληρό πλαστικό καλής ποιότητας. Διαθέτει 73 πλήκτρα από σκληρό ελαστικό υλικό. Τα πλήκτρα έχουν την κλασική QWERTY διάταξη. Στο πληκτρολόγιο υπάρχουν ακόμα τα Function Keys και στην δεξιά πλευρά έξι πλήκτρα για Multimedia λειτουργίες. Από κάτω τους βρίσκεται μια μεγάλη ροδέλα κύλισης σε κόκκινο χρώμα.

Google news

Στην επάνω πλευρά, στο κέντρο, βρίσκουμε το Touch Pad με την βοήθεια του οποίου μπορούμε να κάνουμε όλες τις λειτουργίες ενός ποντικιού. Στο πάνω αριστερό και δεξιό πλάι, υπάρχουν δύο κουμπιά σε κόκκινο χρώμα. Αυτά κάνουν τις λειτουργίες του αριστερού και δεξιού κουμπιού του ποντικιού. Πάνω αριστερά βλέπουμε ένα κυκλικό κουμπί τεσσάρων κατευθύνσεων και στη μέση το κουμπί επιβεβαίωσης ΟΚ. Κάτω από αυτό υπάρχει ο διακόπτης ενεργοποίησης του πληκτρολογίου και δίπλα τρεις ενδεικτικές λυχνίες. Η πρώτη ανάβει με μπλε χρώμα όταν το πληκτρολόγιο είναι σε Bluetooth λειτουργία και με πράσινο όταν είναι σε ασύρματη λειτουργία. Ναι! Το i4 μπορεί να συνδεθεί ασύρματα είτε μέσω Bluetooth είτε μέσω του ασύρματου USB δέκτη 2.4GHz που δίνεται μαζί με το πληκτρολόγιο. Έτσι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με συσκευές που δεν διαθέτουν Bluetooth. Οι άλλες δύο λυχνίες είναι: Η μία για την ένδειξη Caps Lock που ανάβει με λευκό χρώμα και η άλλη για την ένδειξη φόρτισης που ανάβει με κόκκινο χρώμα όταν το πληκτρολόγιο φορτίζει. Στο κάτω πλάι υπάρχει και η θύρα φόρτισης micro USB.

ZTE Many GEOs Govee Many GEOs

Στην πίσω πλευρά βλέπουμε ένα καπάκι κάτω από το οποίο υπάρχει η επαναφορτιζόμενη αποσπώμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, ισχύος 700 mAh. Δίπλα της, σε μια ειδική θήκη, βρίσκουμε τον μικροσκοπικό USB ασύρματο δέκτη 2.4GHz.

Οι διαστάσεις του i4 είναι 155 x 89 x 16,5 mm και το βάρος του είναι 124,5 gr. Στη συσκευασία θα βρούμε εκτός από το πληκτρολόγιο, ένα καλώδιο φόρτισης και ένα φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης.


Λειτουργίες – Απόδοση

Το Rii i4 είναι πραγματικά ένα πολύ βολικό πληκτρολόγιο. Η διάταξη των πλήκτρων διευκολύνει πολύ στην εξοικείωση της χρήσης του και στην γρήγορη πληκτρολόγηση με τους δύο αντίχειρες. Τα πλήκτρα διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ακόμα και στο σκοτάδι. Η λειτουργία του ποντικιού γίνεται εύκολα με την χρήση του Touch Pad και της πολύ πρακτικής ροδέλας κύλισης. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα και για τον χειρισμό παιχνιδιών με την χρήση του κυκλικού κουμπιού των τεσσάρων κατευθύνσεων. Είναι συμβατό με όλες τις συσκευές μας είτε διαθέτουν Bluetooth είτε όχι. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με υπολογιστή Windows, Mac OS, Linux, Android κινητό ή Tablet, Smart TV, TV Box και κονσόλες παιχνιδιών Xbox και PS4.

Συμπέρασμα

Το Rii i4 είναι ένα μικρό, ασύρματο, επαναφορτιζόμενο, Multimedia πληκτρολόγιο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην κυριολεξία με κάθε συσκευή μας. Επιπλέον, διαθέτει λειτουργίες ποντικιού και χειριστηρίου παιχνιδιών. Σήμερα μπορείτε να το αποκτήσετε από το Aliexpress σε τιμή ευκαιρίας, περίπου 20 €. Αυτή η τιμή δεν θα ισχύει για πολύ γι’ αυτό μην καθυστερείτε!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram