Τέλος η δωρεάν φόρτιση στο αυτοκίνητό σας! Δείτε πόσο θα πληρώνετε

Μοίρασε την γνώση...

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΔΕΗ Blue, οι δημόσιοι φορτιστές οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, είναι προσβάσιμοι στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά πλέον με χρέωση.

banner

Το κόστος των φορτιστών διαμορφώνεται ως εξής (στις τιμές περιλαμβάνεται ΦΠΑ):

Διαφήμιση
  • Γρήγορη φόρτιση (AC 22 kw): 0,45 ευρώ ανά kwh
  • Ταχυφόρτιση (DC 50 kw): 0,60 ευρώ ανά kwh
  • Ταχυφόρτιση υψηλής ισχύος (HPDC 120 kw): 0,60 ευρώ ανά kwh

H τιμή των 0,45€/kWh στους φορτιστές AC του δικτύου ισχύει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Από την 1η Μαρτίου θα ανέρχεται στα 0,50€/kWh.

Google news

Οι υψηλότερες χρεώσεις για τη ταχυφόρτιση σε DC, εφαρμόζονται γιατί η αναπλήρωση ενέργειας των ηλεκτρικών οχημάτων επιτυγχάνεται 2-5 φορές γρηγορότερα σε σύγκριση με τη φόρτιση σε AC.

ChicMe WW Blackshark WW

Παραδείγματα χρέωσης:

Αν έχουμε στην κατοχή μας ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει 14 kWh/100 χλμ. αυτό σημαίνει πως σε ένα φορτιστή AC 22 kW θα πληρώσουμε 6,3 ευρώ στο δίκτυο ΔΕΗ Blue με βάση την ισχύουσα χρέωση. Σε έναν DC 50 kWh, το κόστος διαμορφώνεται στα 8,4 ευρώ.

Αν επιθυμώ να φορτίσω πλήρως την μπαταρία του οχήματος η οποία έχει ενεργειακό περιεχόμενο 50 kWh, μέσω AC 22 kW θα χρεωθώ με 22,5 ευρώ. Η φόρτιση σε DC έως το 80% της μπαταρίας κοστίζει περίπου 24 ευρώ.


Πώς φορτίζω με τη ΔΕΗ Blue;

Για να μπορέσετε να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας στο δίκτυο το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή ΔΕΗ Blue στο κινητό σας τηλέφωνο.

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να εντοπίσετε τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης. Αφού φθάσετε στον σταθμό, σκανάρετε το QR code για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης.

Πώς πληρώνω για τη συνεδρία φόρτισης στο δίκτυο ΔΕΗ Blue;

Στην εφαρμογή ΔΕΗ Blue, επιλέγετε ως τρόπο πληρωμής την πιστωτική/χρεωστική κάρτα σας ή εναλλακτικά τον Google Pay ή Apple Pay λογαριασμό σας.

Πριν την έναρξη της συνεδρίας φόρτισης, πραγματοποιείται δέσμευση ποσού δεκαπέντε ευρώ (15€) στην τραπεζική κάρτα που έχετε εισάγει ως τρόπο πληρωμής, ως επιβεβαίωση δυνατότητας χρέωσής της προκειμένου να εκκινήσει η συνεδρία φόρτισης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ικανοποιητικό υπόλοιπο στην τραπεζική σας κάρτα, αποτυγχάνει η έναρξη της φόρτισης, και ζητείται η αλλαγή του μέσου πληρωμής με την καταχώρηση νέας τραπεζικής κάρτας που να έχει το απαραίτητο υπόλοιπο. Με την ολοκλήρωση της συνεδρίας φόρτισης αποδεσμεύεται το ποσό των δεκαπέντε ευρώ (15€) και χρεώνεται η τραπεζική σας κάρτα με την τελική αξία της φόρτισης, δηλαδή το ακριβές ποσό που αναλογεί στις kWh που καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίας με βάση τις ισχύουσες χρεώσεις.

Ο χρόνος εμφάνισης των χρεώσεων για τις συνεδρίες φόρτισης και της δέσμευσης/αποδέσμευσης του απαραίτητου υπολοίπου των δεκαπέντε ευρώ (15€) στην τραπεζική σας κάρτα, διαφοροποιείται ανάλογα με τον εκδότη της κάρτας και το χρόνο εκκαθάρισης που παρέχει.

Μετά την ολοκλήρωση της εκάστοτε συνεδρίας, μπορείτε να δείτε την απόδειξη της συναλλαγής σας στις ειδοποιήσεις του κινητού σας.

 

Τι πρέπει να κάνω εάν ένα μη ηλεκτρικό όχημα είναι σταθμευμένο στη θέση φόρτισης και δεν μπορώ να φορτίσω;

Εάν ο σταθμός φόρτισης βρίσκεται σε κάποιο εμπορικό χώρο (πχ. χώρο στάθμευσης supermarket / εμπορικού κέντρου) ή επιχείρηση, ενημερώστε τον υπεύθυνο πως ένα μη ηλεκτρικό όχημα είναι σταθμευμένο στο σημείο φόρτισης Η/Ο και παρεμποδίζει τη φόρτιση, και ζητήστε να μετακινηθεί το όχημα, ώστε να μπορείτε να φορτίσετε.

Τι κάνω σε περίπτωση προβλήματος κατά τη διαδικασία φόρτισης;

Μπορείτε να καλέσετε χωρίς χρέωση στη γραμμή εξυπηρέτησης ΔΕΗ Blue στο 800 900 1100 που αναγράφεται και πάνω στο σταθμό φόρτισης ΔΕΗ Βlue, αναφέροντας για τη διευκόλυνσή σας τον σειριακό αριθμό QR που επίσης αναγράφεται πάνω στο σταθμό.

Τι κάνω όταν δεν μπορώ να βγάλω το καλώδιο φόρτισης από ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης;

Αφού διακόψετε/τερματίσετε τη φόρτιση, ξεκλειδώνετε το ηλεκτρικό όχημα, και στη συνέχεια αποσυνδέετε το καλώδιο φόρτισης. Αν χρειαστεί ανατρέχετε στο εγχειρίδιο λειτουργίας του αυτοκινήτου σας, για τις οδηγίες αποσύνδεσης του καλωδίου από το σταθμό φόρτισης που μπορεί να διαφέρουν ανά τύπο αυτοκινήτου.

Για επιπλέον βοήθεια μπορείτε να καλέσετε χωρίς χρέωση τη γραμμή εξυπηρέτησης ΔΕΗ Blue στο 800 900 1100 όταν πρόκειται για γενικές οδηγίες για ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης ΔΕΗ blue, ή την Οδική Βοήθειά σας για οδηγίες και υποστήριξη για το συγκεκριμένο όχημα σας.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram