Το κόστος κατασκευής μπαταριών αναμένεται ν’ αυξηθεί μαζί και η τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Μοίρασε την γνώση...

Η αύξηση του κόστους των βασικών υλικών στις μπαταρίες ιόντων λιθίου όπως το λίθιο, ο γραφίτης και το κοβάλτιο θα συνεχιστεί μέχρι το 2022. Αυτό θα επηρεάσει τις δραστηριότητες διαφόρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς. Μεταξύ αυτών, φαίνεται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα υποφέρουν περισσότερο. Η αύξηση του κόστους αυτών των υλικών θα οδηγήσει στην αύξηση του κόστους στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

banner

Όπως ανέφερε το Bloomberg, τα μέταλλα των μπαταριών βιώνουν μια άνευ προηγουμένου έκρηξη. Η επιδημία εντείνει τις εντάσεις εφοδιασμού. Έτσι, η παγκόσμια επιδίωξη της πράσινης ενέργειας έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για υλικά. Περιλαμβάνουν λίθιο, κοβάλτιο και νικέλιο. Θα πρέπει να αυξήσουν το κόστος της μπαταρίας και να καθυστερήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα.

Διαφήμιση

Ο επικεφαλής του τμήματος μετάλλων και εξόρυξης στο BloombergNEF, Kwasi Ampofo, δήλωσε ότι οι περιορισμοί στην αλυσίδα εφοδιασμού στα υλικά μπαταριών θα συνεχιστούν μέχρι το 2022.

Google news

«Η νέα παραλλαγή του Covid-19 έχει χαλάσει το ένα γρανάζι στην παγκόσμια ανάκαμψη. Αναμένουμε ότι οι περιορισμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας θα επηρεάσουν την κίνηση των υλικών φέτος για το 2022». Πιστεύει επίσης ότι οι τιμές του λιθίου, του γραφίτη και του κοβαλτίου είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλές. Αλλά θα πρέπει να μειωθούν το 2023.

Dresslily WW ChicMe WW

 

ΤΙΜΕΣ ΛΙΘΙΟΥ, ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

Ο δείκτης τιμών λιθίου έχει υπερτριπλασιαστεί φέτος και έφτασε σε υψηλό ρεκόρ. Η τιμή του λιθίου θα παραμείνει σε σχετικά υψηλό επίπεδο για ακόμα ένα χρονικό διάστημα. «Είναι δύσκολο να δούμε ουσιώδεις αλλαγές στη στενότητα της παγκόσμιας αγοράς βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο κινέζος παραγωγός Chengxin Lithium Group σε γραπτή απάντηση στο Bloomberg News.

Επιπλέον, η τιμή του κοβαλτίου έχει διπλασιαστεί και η τιμή του νικελίου έχει αυξηθεί κατά περίπου 17%. Το κοβάλτιο εξορύσσεται κυρίως στη Νότια Αφρική. Λόγω διαφόρων παραγόντων, επί του παρόντος, η εφοδιαστική αλυσίδα αντιμετωπίζει μυριάδες προβλήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Σύμφωνα με την Alice Yu, αναλύτρια της S&P Global Market Intelligence, «η Omicron κινδυνεύει να επιδεινώσει τις υλικοτεχνικές προκλήσεις και θα μπορούσε να καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα μιας διόρθωσης τιμής».


Μετά από πολλά χρόνια ανενεργής λειτουργίας, η πράσινη πληθωρικότητα έχει σφίξει την αγορά λιθίου φέτος. Έτσι οι ανθρακωρύχοι σπεύδουν να επεκτείνουν την ικανότητα. Υπό αυτή την έννοια, η μακροπρόθεσμη ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αυτό που χρειάζονται. Επιπλέον, τα επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα παρουσιάζουν πωλήσεις άνευ προηγουμένου – από 3 εκατομμύρια το 2020 θα φτάσουν τα 66 εκατομμύρια το 2040.

«Αναμένουμε ότι οι μέσες παγκόσμιες τιμές λιθίου θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς οι τιμές των συμβολαίων αρχίζουν να αγγίζουν τη διαφορά και καθώς η προσφορά συνεχίζει να αδυνατεί να καλύψει τη ζήτηση», δήλωσε ο Cameron Perks, αναλυτής της Benchmark Mineral Intelligence. «Μια ισορροπημένη αγορά δεν προβλέπεται μέχρι το 2025 ή το 2026, οπότε οι τιμές μπορεί να αρχίσουν να υποχωρούν».

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram