Top 10: Τα πιο αγαπητά emoji του 2021

Αμετακίνητο από το 2015 παραμενει το emoticon με τα δάκρυα γέλιου, το οποίο απέσπασε ξανά την πρώτη θέση μεταξύ όλων των άλλων εικονιδίων το 2021. Ωστόσο, μία ολόκληρη γενιά, η generation Z (όσοι γεννήθηκαν μετά το 1996) φαίνεται πως το απέφυγε, διότι «δεν είναι κουλ».

Σύμφωνα με στοιχεία από την Unicode Consortium τα 9 από τα 10 emoticon που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο φέτος βρίσκονταν και στη λίστα του 2019 (όταν πραγματοποιήθηκε η τελευταία έρευνα της εταιρείας). Tη δεύτερη θέση – όπως και το 2019 – κατέλαβε η κόκκινη καρδιά, την τρίτη το εικονίδιο με μάτια καρδιές και την τέταρτη το emoticon που γελά υστερικά.


top-10-poia-emoji-chrisimopoiisame-perissotero-fetos0

Συγκεκριμένα όμως όσον αφορά την θέση που κατέλαβε το εικονίδιο με τα δάκρυα γέλιου, δεν έχει προκαλέσει έκπληξη: «Δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων γενικά που χρησιμοποιούν emoji, ακόμη και εάν μία ομάδα θεωρεί ότι κάποιο είναι γελοίο, πρέπει να είναι πολύ μεγάλη για να επηρεάσει τις τάσεις», σημείωσε στους New York Times ο Alexander Robertson, που ασχολείται με την έρευνα γύρω από τα emoji στην Google.

Πότε εφευρέθηκαν τα emoji;


Τα emoji εφευρέθηκαν πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από την NTT DoCoMo, μία ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η οποία είχε στόχο να προσελκύσει πελάτες νεότερης ηλικίας. Ο Shigetaka Kurita, που εργαζόταν στην ΝΤΤ DoCoMo πρότεινε τη χρήση απλών εικόνων που θα συνοδεύουν τα μηνύματα.

Ο Kurita δημιούργησε 176 emoji παίρνοντας έμπνευση από manga, κινεζικούς χαρακτήρες και πινακίδες στο δρόμο. Αυτά τα 176 emoji λειτούργησαν σαν βάση για όλα τα υπόλοιπα εικονίδια που δημιουργήθηκαν έκτοτε.

Το emoticon με τα δάκρυα γέλιου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η ιαπωνική SoftBank. Η χρήση των emoticon εκτοξεύθηκε μετά το 2011, όταν η Apple τα συμπεριέλαβε στο λογισμικό των συσκευών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των emoticon που σχετίζονται με την υγεία μόνο δύο μπόρεσαν να μπουν στο top 100 φέτος. Το εικονίδιο με την μάσκα κατέλαβε την θέση 156 από 186 το 2019.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο