Windows 11 22509: Η έκδοση που σταματάει να επιβάλλει τον Edge!

Μοίρασε την γνώση...

Η Microsoft άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο τα Windows 11 χειρίζονται την εναλλαγή των προεπιλεγμένων προγραμμάτων περιήγησης ιστού, ευτυχώς, αντιστρέφοντας μια μη δημοφιλή απόφαση που έλαβε όταν το λειτουργικό σύστημα ήταν ακόμα σε δοκιμαστική προέκδοση (πίσω τον Αύγουστο).

Μια νέα έκδοση προεπισκόπησης (δοκιμής) των Windows 11 (κατασκευή 22509) σάς επιτρέπει τώρα να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του λειτουργικού συστήματος με ένα απλό κλικ. που είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε.

Λοιπόν, τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα Windows 11; Η Microsoft επινόησε μια μάλλον περίπλοκη μέθοδο με το πρόσχημα να προσφέρει στους χρήστες πιο λεπτομερή έλεγχο σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης που ανοίγει ποια αρχεία, κάτι που ήταν, όπως παρατηρήσαμε κατά την έναρξή της, βασικά ένας εφιάλτης (και παραμένει έτσι).

Έχετε μία ευκαιρία να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας μακριά από το Edge όταν εγκαθιστάτε και ενεργοποιείτε για πρώτη φορά ένα εναλλακτικό πρόγραμμα περιήγησης, όπως το Chrome ή το Firefox – και όταν επιλέγετε αυτήν την εναλλακτική, πρέπει να θυμάστε να σημειώσετε το πλαίσιο «Να χρησιμοποιείτε πάντα αυτήν την εφαρμογή». Εάν δεν επιλέξετε το πλαίσιο, δεν θα ξαναδείτε αυτό το μήνυμα και θα πρέπει να μεταβείτε μόνοι σας στις Ρυθμίσεις και να αλλάξετε μη αυτόματα το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή με τα Windows 11, αυτό περιλαμβάνει την υποχρέωση να ορίσετε το Chrome (ή οποιαδήποτε εναλλακτική λύση θέλετε να χρησιμοποιήσετε αντί για το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης Edge) για πολλούς τύπους αρχείων: HTML, HTM, PDF, SHTML, WEBP, HTTP, HTTPS , κι αλλα. Όπως έχουμε ήδη σημειώσει, η θεωρία που προωθείται από τη Microsoft είναι ότι αυτό επιτρέπει πιο λεπτομερή έλεγχο.

Αλλά αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύει για τη συντριπτική πλειοψηφία είναι πολλά κλικ και αλλαγές, αλλά ευτυχώς, όπως έγραψε στο Twitter ο Rafael Rivera (μέσω The Verge) για να επισημάνει, σε μια νέα δοκιμαστική έκδοση, τα Windows 11 έχουν τώρα ένα απλό κουμπί «Ορισμός προεπιλογής». για προγράμματα περιήγησης, επαναφέροντας τα πράγματα σε ευθυγράμμιση με τον τρόπο λειτουργίας των Windows 10.

Πράγματι όπως βλέπετε και στην φωτογραφία παρακάτω από τον υπολογιστή μου, στην τελευταία Insider ενημέρωση που κατέβασα χθες και εγκατέστησα στον μη υποστηριζόμενο υπολογιστή που έχω, η έκδοση πια είναι Windows 11 22509.1011 και όταν πάτε στο Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές -> Προεπιλεγμένες επιλογές -> τον browser που θέλετε, βλέπετε πια την παρακάτω εικόνα, όπου η αλλαγή του default browser είναι πια παιχνιδάκι.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com