Αλυσίδες χιονιού σε μοτοσυκλέτα; Πότε βαζουμε

Σε τέτοιο καιρό, είναι σύνηθες φαινόμενο οι μοτοσυκλέτες να… εξαφανίζονται από τους δρόμους και αυτό δεν είναι κακό, αφού προφανώς δεν είναι μόνο το κρύο, ένα από τα προβλήματα που δημιουργούν οι χιονοπτώσεις. Αναδύεται λοιπόν μια εύλογη απορία: Γιατί δεν γίνεται λόγος για αντιολισθητικές αλυσίδες σε μοτοσυκλέτα;

Κι όμως υπάρχουν! Αλλά υπάρχουν σοβαροί λόγοι που δεν είναι διαδεδομένες


Αν πιστεύατε μέχρι σήμερα, ότι δεν υπάρχουν αντιολισθητικές αλυσίδες για μοτοσυκλέτες, πιστεύατε λάθος. Υπάρχουν! Ωστόσο, δεν είναι διαδεδομένη επιλογή, για αρκετούς και σοβαρούς λόγους. Αρχικά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, σε ακραίες συνθήκες που απαιτούν την χρήση αλυσίδας, είναι καλύτερο να μην οδηγήσεις καθόλου μοτοσυκλέτα. Η ήδη μειωμένη, πρόσφυση των δύο τροχών μπορεί να γίνει προβληματική στον παγετό, με πιθανά αποτελέσματα που δεν χρειάζεται καν να περιγράψουμε.

Τι παίζει με τις αντιολισθητικές αλυσίδες και τις μοτοσυκλέτες;

Η μοτοσυκλέτα είναι, κυρίως, όχημα «καλού καιρού» και αναψυχής


Μην παρεξηγήσετε την ως άνω φράση, καθώς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να προσβάλλουμε τους αναβάτες «παντός καιρού» και τους χρήστες δικύκλου ως απαραίτητο καθημερινό μέσο μετακίνησης. Το αντίθετο μάλιστα, τους αναγνωρίζουμε το πάθος τους. Ωστόσο, στον δυτικό κόσμο, δεν είναι κρυφό ότι η μοτοσυκλέτα είναι κυρίως μέσο ελεύθερου χρόνου και έχει σχεδιαστεί κυρίως για οδήγηση σε καλές καιρικές συνθήκες. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές, άλλωστε, συνιστούν την αποφυγή οδήγησης σε ακραία φαινόμενα ή την λήψη της απαραίτητης προσοχής. Παράλληλα, σε χώρες που η μοτοσυκλέτα είναι απαραίτητο και πολλές φορές, μοναδικό μέσο μετακίνησης , το κλίμα δεν φέρνει έντονες χιονοπτώσεις ή παγετό. Συνεπώς, λόγω μειωμένης ζήτησης και όχι μόνο, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε αλυσίδες μοτοσυκλέτας». Σίγουρα δεν είναι όλες οι μοτοσυκλέτες ίδιες και μοντέλα, όπως π.χ. enduro και ικανές off-roaders, με τα κατάλληλα ελαστικά, πιθανόν θα ανταπεξέρχονται καλύτερα, όμως μια μεγάλη πλειοψηφία δικύκλων είναι σχεδιασμένα για το δρόμο και για συνθήκες εντός ορίων.

Υπάρχουν χειμερινά ελαστικά με καρφιά, αλλά για ειδικές περιπτώσεις

Όπως και για τα αυτοκίνητα, υπάρχουν και για τις μοτοσυκλέτες, «σκληρά» χειμερινά ελαστικά με καρφιά. Όμως, ακριβώς όπως και στα αυτοκίνητα, πρόκειται για μια εξαιρετικά εξειδικευμένη επιλογή, που η χρήση της επιτρέπεται ανάλογα με την νομοθεσία της κάθε χώρας και σαφώς όχι «με το πρώτο χιόνι».


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα