Δεν μπορείτε πλέον να διαγράψετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Chrome

Με την κυκλοφορία του Chrome 97, οι μηχανικοί της ομάδας Chromium αφαίρεσαν την επιλογή διαγραφής προεπιλεγμένων μηχανών αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης. Η αλλαγή επηρεάζει όλα τα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium.

Η αλλαγή έγινε με αιχμή του δόρατος από τον υπάλληλο της Google, Justin Donnolley, ο οποίος σημείωσε:


Επί του παρόντος, μπορείτε να διαγράψετε μια προσυμπληρωμένη μηχανή αναζήτησης (π.χ. Google, Bing, Baidu) με 2 κλικ. Κάτι τέτοιο είναι ανεπανόρθωτα καταστροφικό, επειδή, ακόμα κι αν είστε αρκετά ενημερωμένοι για να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο διαλόγου Προσθήκη για να δημιουργήσετε ξανά μια προσυμπληρωμένη καταχώριση, δεν μπορείτε να ορίσετε την πρόταση, τη σελίδα νέας καρτέλας ή άλλες εξειδικευμένες διευθύνσεις URL.

Η διαγραφή τους θα πρέπει να είναι είτε πιο δύσκολη (διάλογος επιβεβαίωσης) είτε αδύνατη (καμία επιλογή διαγραφής στο μενού). Η μεγάλη μου προτίμηση είναι να κάνω το δεύτερο.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που προτιμούν να διαγράφουν τις προεπιλεγμένες μηχανές αναζήτησης από εκείνους που παραπονιούνται ότι η Σελίδα νέας καρτέλας είναι πλέον κενή, με έναν χρήστη να παραπονιέται:

Η μηχανή αναζήτησής μου αλλάζει συνέχεια σε yahoo. Προσπάθησα να αφαιρέσω τις μηχανές αναζήτησης κατά τη ρύθμιση στο chrome, αλλά δεν λειτουργεί καθώς δεν υπάρχει κουμπί διαγραφής κάτω από τις 3 κουκκίδες. Πώς μπορώ να διορθώσω αυτό το πρόβλημα; Έκανα επίσης επαναφορά των ρυθμίσεων και εκκαθάριση του υπολογιστή μου για να προσπαθήσω να βρω κακόβουλο λογισμικό.

Ο Donnelley έχει πλέον δεσμευτεί να αντιστρέψει την αλλαγή στις μελλοντικές εκδόσεις του Chromium, λέγοντας:


Γεια, είμαι το άτομο που αφαίρεσε την επιλογή Διαγραφή. Δεν συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τη διαγραφή ως λύση, όπως περιγράφεται εδώ. Ζητώ συγγνώμη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι ως αποτέλεσμα.

Εξετάζουμε αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το βασικό πρόβλημα της αλλαγής της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης των χρηστών όταν δεν το θέλουν. Αλλά στο μεταξύ, θα επαναφέρω την επιλογή Διαγραφή στο περιβάλλον χρήστη. Θα πρέπει να επιστρέψει είτε στο Chrome 98 είτε στο 99 (που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου, αντίστοιχα).

> φαίνεται ότι είναι εσκεμμένο καθώς πιστεύεται ότι πάρα πολλοί άνθρωποι διέγραψαν κατά λάθος τις μηχανές αναζήτησής τους

Στην πραγματικότητα δεν έχουμε αναφορές ότι αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα. Το κίνητρο ήταν απλώς ότι εάν κάποιος διέγραψε μια μηχανή αναζήτησης κατά λάθος, δεν υπάρχει τρόπος να την ανακτήσει, επομένως είναι ένα δυνητικά πολύ ενοχλητικό λάθος. Ήθελα να προστατεύσω από αυτό, ακόμα κι αν πολύ λίγοι άνθρωποι επηρεάζονται από αυτό.

Είναι κάποιος από τους αναγνώστες μας προβληματισμένος από τις περιστασιακές αλλαγές που γίνονται σε ένα προϊόν που χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια χρήστες; Ενημερώστε μας παρακάτω.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο