Εξορύσσουν Bitcoin με.. τα Tesla τους

Μοίρασε την γνώση...

Ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι τα Tesla τους βοηθούν να βγάζουν… μηνιάτικα, επωφελούμενοι από το χαμηλό κόστος φόρτισης μέσω των Superchargers.

Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η δημοτικότητα που γνωρίζουν τα κρυπτονομίσματα, τα οποία έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δημοφιλέστερο είναι το bitcoin, για την εξόρυξη του οποίου απαιτούνται όχι μόνο πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα, αλλά και τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για να «συντηρηθεί» το σύστημα παραγωγής του εν λόγω κρυπτονομίσματος, σε ετήσια βάση χρειάζεται το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει μια χώρα όπως η Φιλανδία.

Λύση στο πρόβλημα των δυσβάστακτων ενεργειακών απαιτήσεων φαίνεται πως έχουν βρει κάποιοι «παραγωγοί» (miners) κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι τυγχάνει να είναι ιδιοκτήτες ενός μοντέλου της Tesla.

Ειδικότερα, χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους ως γιγάντιες πηγές ενέργειας, για να τροφοδοτήσουν τα λεγόμενα “mining rigs”, ήτοι τον εξοπλισμό που απαιτείται για την εξόρυξη.

Δεδομένου ότι οι τιμές φόρτισης σε έναν Supercharger είναι πολλές φορές χαμηλότερη απ’ ό,τι στο οικιακό δίκτυο – και οι μπαταρίες φέρουν εγγύηση οκτώ ετών -, οι παραγωγοί ιδιοκτήτες των Tesla δράττονται της ευκαιρίας, ώστε να μειώσουν τα ενεργειακά έξοδά τους και να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη.

Έως και 700 ευρώ μηνιαίως

Ενδεικτικές είναι οι μαρτυρίες κάποιων παραγωγών οι οποίοι αναφέρουν ότι η τροφοδότηση των υπολογιστικών συστημάτων τους μέσω της μπαταρίας των Tesla τους, τους επέτρεψε να βγάλουν ένα… μηνιάτικο.

Ένας από αυτούς και ο Siraj Raval ο οποίος είχε συνδέσει έναν Η/Υ τύπου Apple Mac Mini M1, με την πρίζα του Model 3 αυτοκινήτου του. Όταν το κρυπτονόμισμα Ethereum είχε φτάσει στο peak του, το 2021, ο Raval ισχυρίστηκε πως παρήγαγε από 350 έως και 700 ευρώ μηνιαίως, σύμφωνα με το CNBC.

Κάτι παρόμοιο έκανε και ένας άλλος άντρας, ο Chris Allesi. Συνέδεσε στο αυτοκίνητό του μια συσκευή εξόρυξης bitcoin (Bitmain Antminer S9). Ερωτηθείς, όμως, για την αποδοτικότητα της όλης διαδικασίας, ο Allesi εξέφρασε την απορία του σχετικά με τις ζημιές που ενδέχεται να προκληθούν στο αυτοκίνητο.

«Γιατί να ήθελε κάποιος να προκαλέσει τόσο μεγάλη φθορά σε ένα αυτοκίνητο αξίας 40.000 έως και 100.000 δολαρίων;», διερωτήθηκε μιλώντας στο CNBC. «Αυτή τη στιγμή, η τιμή του bitcoin έχει αυξηθεί δραματικά.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τον βαθμό δυσκολίας. Επομένως, στο ίδιο χρονικό διάστημα, με τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό, τα κέρδη από το bitcoin περιορίζονται στο 1 ή 2 δολάρια».


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com