Η εφαρμογή Apple Home προωθεί μερικές περίεργες διαφημίσεις! Εσείς έχετε δει κάτι!?

Σύμφωνα με αναφορές από την Κίνα, πολλές συσκευές της Apple προωθούν μερικές περίεργες διαφημίσεις μέσω της οικογενειακής εφαρμογής. Η αναφορά υποστηρίζει ότι η εφαρμογή Apple Home προωθεί αυτές τις διαφημίσεις που είναι ενοχλητικές. Εάν προσέχετε τις ροές των μηνυμάτων σας, κάθε τόσο θα εμφανίζεται κάτι περίεργο. Θα βρείτε αυτά τα μηνύματα στη γραμμή ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος του iPhone. Το περιεχόμενο μέσα δεν είναι τίποτα άλλο από κάποιες αδιάκριτες κακόβουλες πληροφορίες για την ψωρίαση. Δείτε τη διατύπωση και το copywriting, είναι προφανώς παράνομες διαφημίσεις. Όσοι χρησιμοποιούν το iPhone πρέπει να γνωρίζουν ότι το Apple Home APP είναι ο εκκινητής μιας έξυπνης τερματικής συσκευής.

Παρόμοια με το Mijia, εφόσον η οικιακή συσκευή υποστηρίζει το HomeKit, το έξυπνο σπίτι μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως μέσω αυτής της εφαρμογής. Η αρχή της πρόσκλησής της είναι επίσης πολύ απλή. Εφόσον είναι γνωστή η διεύθυνση email του κατόχου, αυτές οι αδιάκριτες ώθηση μπορούν να ληφθούν στην εφαρμογή Apple Home. Αν και αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι αβλαβή, η τεχνολογία ασφάλειας και απορρήτου της Apple δεν υποτίθεται ότι είναι «αλεξίσφαιρη»!?


Είναι προφανές ότι η Apple δεν έχει δώσει σημασία σε αυτό το κενό. Υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και η εταιρεία δεν έχει δώσει ξεκάθαρη λύση μέχρι τώρα. Ωστόσο, εάν οι χρήστες μπορούν να διατηρήσουν τη διεύθυνση email τους ασφαλή, τότε μπορούν να αποφύγουν αυτό το ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Apple είναι μια εταιρεία που δίνει έμφαση στην εμπειρία χρήστη μέσα στο οικοσύστημα. Είτε είναι μεταξύ iPhone και iPad, είτε μεταξύ iPhone και Mac, υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPhone για να στείλετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο σε άλλο φίλο που χρησιμοποιεί iPhone, μπορείτε να το στείλετε απευθείας μέσω του Airdrop. Εάν ένας φίλος που επισκέπτεται το σπίτι σας θέλει να συνδεθεί στο Wi-Fi του σπιτιού σας, αφού προσθέσετε τη συσκευή, μπορείτε να την μοιραστείτε απευθείας χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε μη αυτόματα τον κωδικό πρόσβασης. Με αυτόν τον τρόπο, η έννοια του «sharing» εξακολουθεί να υπάρχει στην οικολογία της Apple. Δεν έχει μόνο ένα ισχυρό συνδυαστικό αποτέλεσμα μεταξύ συσκευών, αλλά επίσης δεσμεύει έντονα τους χρήστες με την οικολογία και διευρύνει την ομάδα των χρηστών που χρησιμοποιούν συσκευές Apple.


Ωστόσο, όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Ενώ η “κοινή χρήση” φέρνει ευκολία, υπάρχουν επίσης πολλοί κίνδυνοι ασφάλειας. Μερικοί χρήστες του Διαδικτύου έχουν λάβει στο παρελθόν Airdrops από αγνώστους στο μετρό. Μόλις η αυτόματη λήψη στα κινητά τους τηλέφωνα δεν είναι απενεργοποιημένη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λάβουν κάποιο πολύ περίεργο περιεχόμενο.

Λοιπόν, όπως είπαμε νωρίτερα, η ίδια η ειδοποίηση είναι ακίνδυνη. Στην πραγματικότητα, οι επιτιθέμενοι δεν έχουν κανέναν τρόπο να γνωρίζουν εάν το μήνυμα έχει σταλεί σε χρήστη της Apple. Ωστόσο, αυτές οι ειδοποιήσεις συνήθως συνοδεύονται από δύο επιλογές, “αποδοχή” ή “απόρριψη”. Μόλις κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε από τις επιλογές, γνωρίζουν πλέον ότι το email ανήκει σε χρήστη της Apple. Φυσικά, θα ακολουθήσουν επόμενες επιθέσεις με χρήση του email. Ο μόνος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι απλώς να το αγνοήσετε και να αφήσετε αυτό το ενοχλητικό αναδυόμενο παράθυρο.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο