Κι όμως τα supercars δεν πραγματοποιούν crash tests για αυτό το λόγο!

Μοίρασε την γνώση...

Τα supercars «εξαιρούνται» από τις δοκιμές πρόσκρουσης των ανεξάρτητων οργανισμών σε Ευρώπη και Αμερική με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να γνωρίζει τη συμπεριφορά τους σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα.

banner

Πόσο ασφαλής μπορείς να αισθάνεσαι σε ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει συμμετάσχει σε δοκιμές πρόσκρουσης, όχι εκείνες που υποθετικά πραγματοποιεί κάθε κατασκευαστής ώστε να βεβαιωθεί για τα επίπεδα της παθητικής ασφάλειας που προσφέρει το μοντέλου της αλλά τα περίφημα crash tests τα οποία διεξάγοντας από ανεξάρτητους οργανισμούς.

Διαφήμιση

supercar crash tests

Ένας από αυτούς είναι και ο EuroNCAP, ο οποίος πλέον αξιολογεί όχι μόνο τη συμπεριφορά των επιβατικών αυτοκινήτων υποβάλλοντάς τα σε εξαντλητικές δοκιμές πρόσκρουσης αλλά και την επάρκεια των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, τα οποία καλούνται να αποτρέψουν ένα ατύχημα ή στη χειρότερη των περιπτώσεων να περιορίσουν τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης πρόσκρουσης.

Google news

Παρά το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπει τη συμμετοχή ενός αυτοκινήτου στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, η παρουσία του στα… εργαστήρια του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού θεωρείται επιβεβλημένη.

Cubot WW Goboo [CPS] Many GEOs

Crash Test Supercars
Τουλάχιστον για τα αυτοκίνητα τα οποία απευθύνονται σε κοινούς θνητούς, καθώς στις λίστες του EuroNCAP ή ακόμα και του αντίστοιχου αμερικανικού οργανισμού (βλέπε NHTSA) δεν πρόκειται να συναντήσετε κάποιο λιγότερο ή περισσότερο σπάνιο supercar.

Μπορεί, λοιπόν, οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε ότι ένα τετράτροχο υψηλών προδιαγραφών και… υπερυψηλών επιδόσεων προσφέρει το μέγιστο δυνατό βαθμό προστασίας στους τυχερούς, αναμφίβολα, επιβάτες του, στην πράξη ωστόσο δεν υπάρχουν εκείνα τα στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν.


Ο λόγος για τον οποίο τα supercars… προσπερνούν τις δοκιμές πρόσκρουσης των ανεξάρτητων οργανισμών είναι απλός. Καθώς δεν μιλάμε για μια υποχρεωτική -βάσει νόμου- διαδικασία, υπόκειται στη διακριτική ευχέρεια ενός κατασκευαστή να παραχωρήσει τα αυτοκίνητα προς… δοκιμή ή αν προτιμάτε καταστροφή.

Crash Test Supercars
Στην περίπτωση μάλιστα που δεν συμβεί αυτό, τότε ο ανεξάρτητος φορέας θα πρέπει να τα αποκτήσει με ιδίους πόρους, γεγονός που στην περίπτωση ενός supercar αυτό δεν είναι εφικτό. Είτε γιατί η τιμή του καθιστά απίθανο το ενδεχόμενο αυτό.

Πέρα, λοιπόν, από τις βασικές προδιαγραφές ασφαλείας και τον προαπαιτούμενο από την ευρωπαϊκή νομοθεσία εξοπλισμό, ένα supercar το οποίο πωλείται και κυκλοφορεί στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου δεν έχει υποβληθεί σε δοκιμές πρόσκρουσης και ως εκ τούτου δεν έχει πιστοποιηθεί από κάποιον ανεξάρτητο οργανισμό.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Μία άποψη για το “Κι όμως τα supercars δεν πραγματοποιούν crash tests για αυτό το λόγο!”

  1. Nathanael Papadopoulos

    τα εργοστασια παραγωγης δεν μπορουν να δωριζουν στα τεστ προσκρουσης γιατι τους ειναι ακριβα ή ξερουν οτι με το παραμικρο διαλυονται ευκολα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram