Ο Έλον Μασκ δίνει 5 συμβουλές για νέους με στόχους

Μοίρασε την γνώση...

Τις πέντε βασικές συμβουλές που θα έδινε στους νέους που θέλουν να πετύχουν στην ζωή τους περιέγραψε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, μιλώντας στο «Lex Fridman Podcast».

banner

Αναλυτικότερα, ο CEO του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού απαρίθμησε τις πέντε σημαντικότερες συμβουλές προς τους νέους που βρίσκονται στο σχολείο ή στο κολέγιο και που επιθυμούν να αφήσουν το στίγμα τους σε όσα πεδία δραστηριοποιηθούν.

Διαφήμιση

Έλον Μασκ: 5 συμβουλές για νέους που θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους
Οι 5 συμβουλές του Έλον Μασκ

Google news

1. Να είσαι χρήσιμος

Redmagic WW Cubot WW

Η πρώτη συμβουλή του ιδρυτή της Tesla προς τους νέους ανθρώπους είναι αρκετά απλή και κατανοητή.

«Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που αποδεικνύονται χρήσιμα στους συνανθρώπους σας και στο κόσμο».


«Είναι δύσκολο να είσαι χρήσιμος στις μέρες μας», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος. «Πολύ δύσκολο».

«Άμα κάποιος ζήσει μία ζωή στην οποία υπήρξε χρήσιμος, τότε άξιζε και με το παραπάνω».

2. Πρόσφερε στην κοινωνία περισσότερα από όσα λαμβάνεις

Η δεύτερη συμβουλή του Έλον Μασκ αφορά στην συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο.

«Προσπαθήστε να επιτύχετε θετικό ισοζύγιο αναφορικά με την προσφορά στην κοινωνία», ανέφερε στην συνέντευξή του ο Έλον Μασκ, συμπληρώνοντας πως «τρέφω μεγάλο θαυμασμό για όσους εργάζονται έχουν μία τίμια δουλειά». «Η προσπάθεια αξίζει και με το παραπάνω».

3. Μην προσπαθείς να είσαι ηγέτης

Ο ισχυρός άντρας της Tesla παρότρυνε τους νέους ανθρώπους να μην κυνηγούν ως αυτοσκοπό τις ηγετικές θέσεις.

«Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι άνθρωποι που εσείς επιθυμείτε να ηγηθούν, δεν επιθυμούν να βρεθούν σε αυτή τη θέση», σημείωσε με νόημα ο Έλον Μασκ.

4. Διαβάστε βιβλία και ρουφήξτε πληροφορίες

Έκκληση στους νέους να διαβάσουν όσο περισσότερο μπορούν απηύθυνε ο δισεκατομμυριούχος, υπογραμμίζοντας την σημασία της διεύρυνσης των γνώσεων ώστε κάποιος να πετύχει στις δραστηριότητές του.

«Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να διαβάσουν πολλά βιβλία», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Φρίντμαν ο Έλον Μασκ, σημειώνοντας ότι αγαπημένη του συνήθεια ως παιδί ήταν να διαβάζει εγκυκλοπαίδειες.

«Προσπαθήστε να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορείτε και προσπαθήστε να αναπτύξετε το γνωστικό σας πεδίο».

5. Επικοινώνησε με τους ανθρώπους γύρω σου

Η τελευταία συμβουλή του Έλον Μασκ δεν είναι άλλη από την παρότρυνση στους νέους να εξερευνήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον κόσμο γύρω τους.

«Επικοινωνήστε, μιλήστε, ανταλλάξτε απόψεις με τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, ακόμα κι αν προέρχεστε από διαφορετικές αφετηρίες και δουλείες», τονίζει ο 50χρονος επιχειρηματίας και καταλήγει: «Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω σας».


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram