Τράπεζα Πειραιώς: Βάναυσο δίλημμα στους εργαζόμενους!

Μοίρασε την γνώση...

Με εργαζόμενες που καθαρίζουν υποκαταστήματα της τράπεζας Πειραιώς σε διάφορες περιοχές της χώρας, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, και το μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώτα Λαζαροπούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. Στη συνάντηση συμμετείχε μαζί με τις εργαζόμενες και ο Σταμάτης Μπούκας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ).

banner

«Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων από την, κερδοφόρα, Τράπεζα Πειραιώς βρέθηκαν από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, περίπου 100 καθαρίστριες που απασχολούνται για πάρα πολλά χρόνια στην τράπεζα, προκειμένου να δεχτούν μειώσεις στους, έτσι κι αλλιώς χαμηλούς, μισθούς τους κατά 300-400 ευρώ», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω ανακοίνωση, όπως και ότι «οι εργαζόμενες μετέφεραν στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μια ζοφερή εμπειρία».

Πιέσεις

Google news

Συγκεκριμένα, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι το ««ανθρώπινο πρόσωπο» της τράπεζας με τα κέρδη των εκατομμυρίων ευρώ, εκφράστηκε στην περίπτωσή τους με πιέσεις μέσω της εργολαβικής εταιρείας Alter Ego που τις απασχολεί, για μείωση των ωρών εργασίας και των αποδοχών ακόμη και στα επίπεδα των 190 ευρώ, από το ύψος των 500 και 600 ευρώ». «Οι πιέσεις εντάθηκαν πριν το τέλος του έτους και έγιναν οι πρώτες απολύσεις, ως μήνυμα προς τις υπόλοιπες», όπως επισήμαναν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με την κομματική ανακοίνωση.

Govee Many GEOs banner

«Η κατάσταση, ωστόσο χειροτέρεψε, όταν ορισμένες από τις καθαρίστριες ανακάλυψαν ότι είχαν τροποποιηθεί οι συμβάσεις εργασίας, με μειωμένους τους μισθούς, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ακολούθησε καταγγελία στο ΣΕΠΕ με τη βοήθεια του ΣΕΤΑΠ, που ήδη έχει υποβάλλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για 8 από τις απολύσεις. Οι αυθαίρετες και μονομερείς τροποποιήσεις των συμβάσεων ανακλήθηκαν και έγινε λόγος για «λάθος». Ωστόσο οι καθαρίστριες καταγγέλλουν ότι η αυθαιρεσία έγινε για να απολυθούν από το νέο έτος με μικρές αποζημιώσεις. Καθώς εντάσσονται από το 2022 σε καθεστώς υπαλλήλου, οι αποζημιώσεις απόλυσης θα είναι μεγαλύτερες και η εταιρεία θέλησε να εξισώσει την «χασούρα». Ήδη το περιθώριο των τριών μηνών που είχε δοθεί μέχρι την αλλαγή του καθεστώτος, μετέτρεψε μια θετική διάταξη σε σήμα προς τις εταιρείες να απολύσουν εργαζόμενους με πολύχρονη προϋπηρεσία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά


Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι περιστατικά όπως αυτά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά πρόκειται για μια γενικότερη τάση περιστολής δικαιωμάτων των εργαζομένων, η οποία ενισχύθηκε από τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και το γενικότερο κλίμα που καλλιέργησε, αλλά και από τα εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία του ΣΕΠΕ. Επίσης, επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ΣΕΠΕ δεν επιφύλαξε κάποια ποινή για τις μονομερείς τροποποιήσεις των συμβάσεων εργασίας και δέχτηκε ότι δεν υφίσταται κάποια εργατική διαφορά με τις καθαρίστριες, οι οποίες θεωρούν πολύ πιθανές τις απολύσεις τους επειδή αρνούνται την μείωση των μισθών τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία μια γενναία αλλαγή των όρων απασχόλησης των εργολαβικών εργαζομένων, ώστε να βελτιωθεί η ζωή χιλιάδων εργαζομένων, κάτι που απαιτεί όμως την πολιτική αλλαγή, όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί συγκεκριμένα για μια σειρά από θετικές νομοθετικές αλλαγές υπέρ της εργασίας και των εργαζομένων.

Τέλος, ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την πλήρη στήριξη του κόμματος σε κάθε προσπάθεια των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους για να ανακληθούν οι απολύσεις, να μη γίνουν άλλες και να μη μειωθούν οι μισθοί.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram