«Ερασιτεχνικό» τηλεσκόπιο βρήκε πλανήτη με.. δύο ήλιους

Μοίρασε την γνώση...

Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι υπήρχαν πλανήτες μακριά σε άλλα αστρικά συστήματα αλλά μέχρι τη δημιουργία διαστημικών τηλεσκοπίων και πολύ ισχυρών επίγειων τηλεσκοπίων καθώς και νέων μεθόδων παρατήρησης δεν είχε καταστεί εφικτός ο εντοπισμός τους. Οι ειδικοί θεωρούσαν μάλιστα ότι είναι πιθανό να υπάρχουν και πλανήτες που να βρίσκονται σε δυαδικά αστρικά συστήματα, σε συστήματα δηλαδή που αποτελούνται από δύο γειτονικά άστρα. Η πρώτη φορά που το ευρύ κοινό έμαθε για την ύπαρξη τέτοιων πλανητών ήταν το 1977 όταν στις πρώτες σκηνές του «Πολέμου των Άστρων» εμφανίζεται ο πλανήτης «Τατούιν» στον οποίο ζούσε ο πρωταγωνιστής της ταινίας και ήταν ένας πλανήτης με δύο ήλιους.

banner

Όταν πριν από περίπου δύο δεκαετίες ξεκίνησε το μπαράζ ανακάλυψης εξωπλανητών ανάμεσα στους πλανήτες που εντοπίζονταν ήταν και ορισμένοι που βρίσκονταν σε δυαδικά συστήματα. Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα τέτοιου είδους πλανήτη εντόπισε ερευνητική ομάδα σε μια ανακάλυψη με διπλή σημασία αφού οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μικρό τηλεσκόπιο το οποίο μπορεί να κατέχει και κάποιος ερασιτέχνης αστρονόμος.

Διαφήμιση

Η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την προσθήκη στην λίστα των εξωπλανητών ενός ακόμη που ανήκει μάλιστα σε δυαδικό σύστημα αλλά επειδή έγινε με ένα μικρό τηλεσκόπιο ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους στη διαστημική εξερεύνηση. Θα είναι από εδώ και πέρα ευκολότερο να εντοπιστεί ένας εξωπλανήτης χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση διαστημικών ή πολύ ισχυρών επίγειων τηλεσκοπίων σε αποστολές και έρευνες υψηλού κόστους.

Google news

Διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπέρμπινγκχαμ χρησιμοποίησε ένα τηλεσκόπιο 193 εκατοστών που είναι εγκατεστημένο στο Αστεροσκοπείο Haute-Provence που βρίσκεται 100 χλμ. βόρεια της Μασσαλίας. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society» οι ερευνητές παρουσιάζουν τον πλανήτη Kepler-16b που βρίσκεται σε απόσταση 200 ετών φωτός από τη Γη.

Banggood WW Lightinthebox WW

 

NASA’s Kepler Mission Discovers Kepler-16b, A Planet Orbiting Two Suns

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν την παρουσία του πλανήτη μετά την αρχική υπόδειξη για την πιθανή ύπαρξη του από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler που είναι πλέον εκτός λειτουργίας. Οι ερευνητές ευελπιστούν με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο θα ανακαλυφθούν και άλλοι πλανήτες σε δυαδικά συστήματα βοηθώντας έτσι τους επιστήμονες να κατανοήσουν το πώς δημιουργούνται πλανήτες σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram