Έρχονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα με χειροκίνητα κιβώτια!

Μοίρασε την γνώση...

Σε πατέντα που κατέθεσε η Toyota στις αρμόδιες αρχές, φαίνεται ότι ετοιμάζει μια νέα τεχνολογία για χειροκίνητο κιβώτιο στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι μόνο αυτόματα.

banner

Μολονότι τα χειροκίνητα κιβώτια πνέουν τα λοίσθιά τους, υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που συνεχίζουν να εφοδιάζουν τα μοντέλα τους με τρία πεντάλ και επιλογέα ταχυτήτων.

Διαφήμιση

Στον αντίποδα, όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα ενσωματώνουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μιας και το μέγιστο της ροπής απελευθερώνεται σχεδόν ακαριαία.

Google news

Toyota manual clutch

Εξαίρεση στον κανόνα φαίνεται πως επιθυμεί να αποτελέσει η Toyota. Αίτηση για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές δίνει μια πρώτη γεύση για το πώς οραματίζεται η ιαπωνική εταιρεία τη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Goboo [CPS] Many GEOs banner

Πιστή στη φιλοσοφία της για εξέλιξη μοντέλων που δεν υπονομεύουν την οδηγική απόλαυση -όπως έχει προτάξει και το αφεντικό της, Akio Toyoda, η Toyota έχει οραματιστεί ένα χειροκίνητο κιβώτιο σε μοντέλα μηδενικών ρύπων.

Toyota πατεντα μηχανικό
Παρόλο που η εικόνα και τα διαγράμματα φέρουν αυξημένο βαθμό πολυπλοκότητας, το σύστημα της εταιρείας φαίνεται πως βασίζεται σε έναν ειδικό ελεγκτή που μετατρέπει τη ροπή του ηλεκτροκινητήρα έτσι ώστε η λειτουργία να παραπέμπει σε αυτή ενός μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης


Τόσο το πεντάλ του συμπλέκτη όσο και το χειροκίνητο κιβώτιο συμπεριλαμβάνονται στην πατέντα της Toyota, με την τελευταία, ωστόσο, να αποσαφηνίζει πως πρόκειται για ένα “ψευδο-πεντάλ” και έναν “ψευδο-επιλογέα” που δεν φέρουν μεγάλο βαθμό χρησιμότητας, δεδομένου ότι ο ρόλος τους είναι να προσομοιώνουν την αίσθηση και τον fun-to-drive χαρακτήρα ενός μηχανικού κιβωτίου.

Toyota πατέντα μηχανικό
Η συγκεκριμένη είδηση αναμφίβολα πρόκειται να χαρίσει χαμόγελα σε πολλούς από τους ρομαντικούς της αυτοκίνησης, αν και οι πιθανότητες να δούμε χειροκίνητο κιβώτιο σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο προς το παρόν είναι λίγες.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι αντίστοιχο είχε πράξει και η Opel, μέσω του πρωτότυπου ηλεκτρικού Manta GSE Elektromod, το οποίο έφερε μηχανικο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram