Έρευνα: Αύξηση 25% της παιδικής σεξουαλικής παρενόχλησης στο ίντερνετ εν μέσω πανδημίας

Μοίρασε την γνώση...

Ένα στα τέσσερα παιδιά έχει δεχθεί κάποιου είδους παρενόχληση στο ίντερνετ, λέει ο Γιώργος Κορμάς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και της γραμμής βοήθειας Help Line.

banner

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο που γιορτάζεται στις 8 Φεβρουαρίου, προειδοποίησε για τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν παιδιά και έφηβοι, κάνοντας λόγο για ανησυχητικά στοιχεία, με τις περιπτώσεις να έχουν αυξηθεί συγκριτικά με την pro Covid εποχή.

Διαφήμιση

Όπως σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, στοιχεία της έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για τις διαδικτυακές συνήθειες 5.000 μαθητών 12 – 18 ετών δείχνουν ότι ένα στα τέσσερα παιδιά έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Google news

Έρευνα: 1 στα 4 παιδιά δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στο ίντερνετ- Αύξηση 25% στην πανδημία

«Αυτό που βλέπουμε στο Διαδίκτυο είναι ότι ένα στα τέσσερα παιδιά δέχεται σεξουαλική παρενόχληση και 37% των παιδιών μεγαλώνει σε περιβάλλοντα διαδικτυακά βίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας, ομοφοβίας. Σίγουρα όλα εξοικειώνονται σε αυτό και αρκετά από αυτά θα αναπτύξουν επιθετικές συμπεριφορές», εξήγησε ο κ. Κορμάς.

Tomtop WW Redmagic WW

Επιπλέον ανέφερε ότι τα παιδιά, σε ποσοστό 53% δεν ενδιαφέρονται για τη διαδικτυακή τους φήμη. «Βλέπουμε ότι τα παιδιά αποκτούν ανοχή σε περιβάλλοντα επικίνδυνα και κακόβουλα. Πέφτουν θύματα bulling και δεν αντιδρούν. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό γιατί αλλάζει το αξιακό σύστημα των παιδιών», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κορμά, παρατηρείται αύξηση 25% των περιστατικών παρενόχλησης μέσα σε δύο χρόνια. «Είναι οι συνέπειες της Covid-19 και της απουσίας των παιδιών από το σχολικό περιβάλλον και δυστυχώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες».


Το ανησυχητικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι τα παιδιά όταν αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα στο Διαδίκτυο δεν θα στραφούν στο σχολείο, γεγονός που κάνει ακόμα χειρότερο το όλο ζήτημα.

«Είναι θέμα νοοτροπίας. Οι γονείς πρέπει να αντιληφθούν ότι τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχουν κανόνες δικαίου. Μπορεί οποιοσδήποτε ενήλικας να τα προσεγγίσει», σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι μπλοκάρουν ό,τι τους αναστατώνει στο ίντερνετ, αλλά δεν το καταγγέλλουν.

Μιλώντας για τη γραμμή βοήθειας (2106007686) και τις καταγγελίες που γίνονται εκεί ,ο κ. Κορμάς συμπλήρωσε ότι «το παιδί πρώτα πρέπει να αποκτήσει συνείδηση και αξιακά συστήματα του πραγματικού κόσμου και μετέπειτα να μπει στη διαδικτυακή ζωή. Αν αυτό γίνει παράλληλα φαίνεται ότι το Διαδίκτυο επηρεάζει σε μεγαλύτερο βαθμό τον χαρακτήρα των παιδιών».

Σε περίπτωση που οι γονείς αντιληφθούν κάποιο ανησυχητικό περιστατικό θα πρέπει να απευθυνθούν είτε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε στη γραμμή βοήθειας Help Line ή στην εισαγγελία ανηλίκων. «Όταν ένα παιδί πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, ουσιαστικά είναι παιδοπορνογραφία και είναι κακούργημα», πρόσθεσε.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.



Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram