Η επιστροφή των.. μαμούθ!

Μοίρασε την γνώση...

Δέκα χιλιάδες χρόνια από την εξαφάνιση των μαμούθ από τη Γη, οι επιστήμονες ξεκινούν ένα φιλόδοξο σχέδιο για να τα επαναφέρουν. Επιστήμονας δίνει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς σκοπεύει να φέρει πίσω από την εξαφάνιση το μαλλιαρό μαμούθ ή τουλάχιστον τα γονίδιά του αφανισμένου ζώου.

banner

Τα μαμούθ ως επί το πλείστον αφανίστηκαν πριν από περίπου 10.000 χρόνια. Καθώς η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε, ο εναπομείνας πληθυσμός εγκλωβίστηκε στο νησί Wrangel και τελικά εξαφανίστηκε πριν από 4.000 χρόνια. Πλέον επιστήμονες σχεδιάζουν να τα επαναφέρουν, δημιουργώντας ένα υβρίδιο ασιατικού ελέφαντα και μαμούθ. Πώς θα το κάνουν;

Διαφήμιση

Καλά διατηρημένα δείγματα αυτών των εξαφανισμένων γιγαντιαίων θηλαστικών έχουν βρεθεί στο μόνιμο πάγο της Αρκτικής, επιτρέποντας στους ερευνητές να πάρουν μια γεύση από την αλληλουχία του DNA τους, σημειώνει δημοσίευμα του newsweek.

Google news

Τα μαμούθ επιστρέφουν 10.000 χρόνια μετά την εξαφάνισή τους

Με αυτά τα δείγματα, οι επιστήμονες του Χάρβαρντ επεξεργάζονται σχέδια για να συνδυάσουν αυτό το DNA με δείγματα που ελήφθησαν από ασιατικούς ελέφαντες -τους πλησιέστερους ζωντανούς συγγενείς των μαμούθ- ώστε να επαναφέρουν τα γονίδια από τα εξαφανισμένα θηλαστικά .

Blackshark WW Wondershare WW

Μιλώντας με το HMS News στις 12 Νοεμβρίου 2021, ο γενετιστής του HMS Τζωρτζ Τσερτς δήλωσε ότι τα σχέδια για τον συνδυασμό των ανθεκτικών στο ψύχος γονιδίων των μαμούθ με σύγχρονους ασιατικούς ελέφαντες δεν θα ξαναζωντανέψουν τα μαμούθ, όμως τα γονίδιά τους θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να κατοικήσουν ελέφαντες στην Αρκτική και να περιορίσουν ως έναν βαθμός την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που σημειώνεται εκεί.

«Προσπαθούμε να ξαναζωντανέψουμε αυτά τα γονίδια», δήλωσε ο επιστήμονας στο HMNews. «Ο τομέας το έχει ήδη κάνει αυτό πραγματικότητα να συνδυάσει δηλαδή δύο γονίδια που προσδίδουν στους οργανισμούς ιδιότητες ανθεκτικότητας στο κρύο. Η ιδέα είναι να εισάγουμε με ασφάλεια αυτά μαζί με άλλα γονίδια στους σημερινούς ελέφαντες, ώστε οι ελέφαντες να μπορούν να ζουν άνετα σε περιβάλλοντα της Αρκτικής και να τα αποκαθιστούν», υπογράμμισε.


Για το σκοπό αυτό, ο Τσερτς ίδρυσε μαζί με άλλους εταιρεία ονόματι Colossal που έχει ως στόχο να «παταντάρει» την τεχνολογία γονιδιακής επεξεργασίας για να φέρει πίσω στη ζωή το «πεθαμένο» DNA των μαμούθ.

Ένας από τους κύριους παράγοντες που ενθαρρύνουν τους ερευνητές να δημιουργήσουν υβρίδια μαμούθ και ελέφαντα, τα οποία μπορούν να επιβιώσουν σε ψυχρότερες θερμοκρασίες είναι η κλιματική αλλαγή. Μιλώντας στους Times, ο Τσερτς δήλωσε ότι αυτό το νέο ζώο δεν θα πρέπει να ονομάζεται μαλλιαρό μαμούθ: «Ένας αρκτικός ελέφαντας είναι καλύτερος όρος», είπε.

«Όλα τα είδη ελεφάντων απειλούνται με εξαφάνιση»

Ο Τσερτς δήλωσε στο HMNews ότι αυτά τα υβρίδια θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν τους ελέφαντες που ζουν σήμερα. «Όλα τα είδη ελεφάντων απειλούνται με εξαφάνιση», είπε. «Προσπαθούμε να τους δώσουμε νέα γη στην Αρκτική ώστε να είναι μακριά από τον άνθρωπο, ο οποίος είναι ο κύριος ένοχος για την εξαφάνιση».

Καθώς η κλιματική αλλαγή επιταχύνεται και θερμαίνει την ατμόσφαιρα, θερμαίνει την Αρκτική ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πλανήτη. Τις επόμενες δεκαετίες αυτό αναμένεται να έχει δυνητικά καταστροφικές συνέπειες, όπως το λιώσιμο του πάγου της Αρκτικής και η απελευθέρωση των τεράστιων ποσοτήτων άνθρακα και μεθανίου που αυτό το λιώσιμο συνεπάγεται επιδεινώνοντας περαιτέρω την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια θέρμανση.

Φέροντας στην φύση και ιδιαίτερα στην Αρκτική τα υβρίδια ελέφαντα-μαμούθ, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποτροπή αυτής της καταστροφής.

Τα ζώα αυτά θα μπορούσαν να περιορίσουν την ταχεία ανάπτυξη των δέντρων που λαμβάνει χώρα τώρα στην Αρκτική, η οποία δυσκολεύει τους πάγους να διεισδύσουν στο έδαφος και να το παγώσουν. Αν τα καταφέρουν, ο μόνιμος παγετώνας θα μπορούσε να σωθεί και ο άνθρακας που αποθηκεύει θα παρέμενε εγκλωβισμένος.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram