Λογαριασμοί ρεύματος: Έτσι θα δίνονται οι επιδοτήσεις από δω και πέρα

Μοίρασε την γνώση...

Καθιερώνεται “κόφτης” με βάση την κατανάλωση, αφού από ένα ύψος και πάνω δεν θα χορηγείται επιδότηση, αλλά και εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους.

banner

Κριτήρια καταναλώσεων και περιουσιακά, τα οποία θα αφήσουν εκτός επιδοτήσεων τα πολύ εύρωστα εισοδηματικά νοικοκυριά και τους έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία, θα συνοδεύουν το νέο γύρο ενισχύσεων απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια.

Διαφήμιση

Καθιερώνεται «κόφτης» με βάση την κατανάλωση, αφού από ένα ύψος και πάνω δεν θα χορηγείται επιδότηση, αποκλείοντας εμμέσως τα πολύ υψηλά εισοδήματα, ενώ εισάγονται κριτήρια ακίνητης περιουσίας αποκλείοντας εξοχικά, βίλες και γενικώς τη δεύτερη κατοικία.

Google news

Λογαριασμοί ρεύματος: Με ποια κριτήρια θα δίνονται οι επιδοτήσεις μετά την κατάργηση της οριζόντιας ενίσχυσης

Τελειώνει έτσι και το καθεστώς, το ίδιο νοικοκυριό να εισπράττει επιδότηση για περισσότερα του ενός ακίνητα που κατέχει, δηλαδή και για τη κύρια κατοικία του, αλλά και για το σπίτι στο χωριό. Κοινός παρονομαστής των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα είναι να δοθεί έμφαση σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη από κρατικη στήριξη και όχι όσους έχουν την οικονομική επιφάνεια να αντέξουν την ενεργειακή καταιγίδα, μοντέλο που συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Cafago WW Wondershare WW

Τα παραπάνω συζητήθηκαν εκτενώς σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των Κώστα Σκρέκα, Γιώργου Γεραπετρίτη, Ακη Σκέρτσου, Θόδωρου Σκυλακάκη, Γιάννη Οικονόμου, Γρηγόρη Δημητριάδη, Αλεξάνδρας Σδούκου και Αλέξη Πατέλη.

Η «συνταγή» είναι το νέο πακέτο μέτρων να συμπεριλάβει και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τους φουσκωμένους λογαριασμούς.


Ότι θα απαιτηθεί να συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα, δεδομένου ότι οι τιμές παραμένουν στα ύψη, είναι σίγουρο, όπως επίσης και ότι οι επιδοτήσεις θα είναι συνδεδεμένες με τη πορεία της τιμής στην χονδρεμπορική.

Ανάλογα με τη χονδρική τιμή ρεύματος, μια εξίσωση θα βγάζει αυτόματα την επιδότηση, η οποία και θα προσαρμόζεται στα δεδομένα της αγορας. Την επιβολή κριτηρίων απαιτεί καιρό τώρα η Κομισιόν, ζητώντας να αποκλειστούν οι εύρωστοι καταναλωτές, με τον Υπουργό ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε επικοινωνία με την αρμόδια Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, προκειμένου να αρθούν οι κοινοτικές επιφυλάξεις.

To «τσουνάμι» που έρχεται από τον Γενάρη θα εκτινάξει οικογενειακούς και επιχειρηματικούς προϋπολογισμούς με αυξήσεις από 200% στο ρεύμα έως και πάνω από 600% στο φυσικό αέριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Πρόκειται για μια πυρηνική βόμβα, για αυξήσεις που εκφεύγουν κάθε λογικής και μπορεί εκτός της βαριάς σκιάς που ρίχνουν πάνω από την οικονομία, να αναδιατάξουν την πολιτική ισορροπία.

Σε αυτή τη λογική, στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Μαξίμου εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από την πορεία των τιμών στο ρεύμα, στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και στο ύψος του πληθωρισμού και οι διαθέσιμες εναλλακτικές για την πιο στοχευμένη και αποτελεσματική προσαρμογή του πακέτου κρατικών ενισχύσεων προς όλους όσοι πλήττονται. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram