Nvidia – Arm: Επίσημη η κατάρρευση της συμφωνίας

Μοίρασε την γνώση...

Η κίνηση του Ομίλου SoftBank να πουλήσει τη θυγατρική της, Arm, στην Nvidia τελικά κατέρρευσε λόγω εμποδίων των ρυθμιστικών αρχών, ενώ ο επικεφαλής της μονάδας σχεδιασμού chip, Simon Segars, παραιτήθηκε.

Σε κοινή τους δήλωση, η SoftBank και η Nvidia ανέφεραν τις ρυθμιστικές προκλήσεις ως τον λόγο για τον τερματισμό της συμφωνίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά από τη βιομηχανία των ημιαγωγών.

Κατέρρευσε και επίσημα η συμφωνία Nvidia - Arm
Ο Rene Haas, πρόεδρος του ομίλου πνευματικής ιδιοκτησίας της Arm, διαδέχεται τον Segars ως Διευθύνων Σύμβουλος και θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο ως επικεφαλής. Η Arm θα αρχίσει να προετοιμάζεται για δημόσια προσφορά εντός του οικονομικού έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου 2023.

Ο Jensen Huang, ιδρυτής της Nvidia και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι «η Arm βρίσκεται στο επίκεντρο της πιο σημαντικής δυναμικής στην πληροφορική [επί του παρόντος]. Αν και δεν θα είμαστε μία εταιρεία, σκοπεύουμε να συνεργαστούμε στενά με την Arm».

Ως μέρος της συμφωνίας με τη Nvidia, η SoftBank έλαβε μια μη επιστρέψιμη κατάθεση 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία σκοπεύει να αναγνωρίσει ως κέρδος στο οικονομικό της τρίμηνο του 4ου 2021 (λήξη στις 31 Μαρτίου).

Ο Richard Windsor, ιδρυτής του ερευνητικού ιστολογίου Radio Free Mobile, έγραψε ότι η SoftBank είναι ο μεγάλος χαμένος, καθώς αυτό θα σημαίνει ότι τα κέρδη άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα είχε κλείσει από την πώληση, θα έχουν εξαφανιστεί.

Η συμφωνία αρχικά αποτιμήθηκε στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά το ποσό αυξήθηκε μαζί με την τιμή της μετοχής της Nvidia, επειδή η εταιρεία κατασκευής τσιπ σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τις μετοχές της ως νόμισμα για να χρηματοδοτήσει μέρος της αγοράς.

Σχεδόν 17 μήνες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η Nvidia δεν είχε ακόμη καταφέρει να πάρει την έγκριση από τις αρχές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα ή την Ευρώπη.

Η Arm ήταν ήδη εισηγμένη στο χρηματιστήριο πριν την εξαγοράσει η SoftBank και διατηρούσε εδώ και καιρό μια θέση ουδετερότητας στη βιομηχανία ημιαγωγών, προσφέροντας σχέδια, τα οποία χρησιμοποιούνται από πολλούς κατασκευαστές τσιπ.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com