Οδηγός: Πώς να ενεργοποιήσετε την περιοδική σάρωση στον Microsoft Defender στα Windows 11

Μοίρασε την γνώση...

Στο λειτουργικό σύστημα Windows 11, η εταιρεία προσφέρει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, τον Microsoft Defender, προεγκατεστημένο. Το πρόγραμμα μπορεί να σαρώσει, να εντοπίσει και να αφαιρέσει κακόβουλο λογισμικό από τη συσκευή χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης λογισμικού ασφαλείας τρίτου κατασκευαστή. Το πρόγραμμα απενεργοποιείται όταν εγκαθίσταται λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή στη συσκευή.

Το Microsoft Defender Antivirus περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα γνωστή ως “περιοδική σάρωση” που σαρώνει και αφαιρεί περιοδικά απειλές που μπορεί να έχει χάσει το λογισμικό προστασίας από ιούς. Η δυνατότητα περιοδικής σάρωσης προσθέτει βασικά μια δεύτερη γραμμή άμυνας.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα περιοδικής σάρωσης, το Microsoft Defender θα παραμείνει απενεργοποιημένο, αλλά θα σαρώνει περιοδικά για απειλές που ενδέχεται να έχει χάσει το πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή που είναι εγκατεστημένο στο σύστημα. Σε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα, θα σας δείξουμε πώς να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα περιοδικής σάρωσης στο Microsoft Defender για έναν υπολογιστή που λειτουργεί με Windows 11.

Google news

 

Πώς να ενεργοποιήσετε την περιοδική σάρωση στο Microsoft Defender

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows στον υπολογιστή σας. Για αυτό, ανοίξτε το μενού Έναρξη και αναζητήστε την Ασφάλεια των Windows. Από τα αποτελέσματα αναζήτησης, κάντε κλικ στην εφαρμογή για να την ανοίξετε.

Wondershare WW Hekka

Βήμα 2: Όταν ανοίξει η εφαρμογή στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο “Προστασία από ιούς και απειλές” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις ρυθμίσεις “Επιλογές προστασίας από ιούς του Microsoft Defender” στη δεξιά πλευρά του παραθύρου.


Βήμα 4: Ενεργοποιήστε το διακόπτη για την επιλογή “Περιοδική σάρωση”.

Αυτό είναι. Αφού ολοκληρώσετε όλα τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς των Windows 11 θα χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα “Αυτόματη συντήρηση” για να βεβαιωθεί ότι εκτελεί τις σαρώσεις σε βέλτιστους χρόνους για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στην απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Λάβετε υπόψη ότι η περιοδική σάρωση του Microsoft Defender Antivirus προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για να κάνει το σύστημα πιο ασφαλές και δεν παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο όταν είναι ήδη εγκατεστημένη μια άλλη λύση προστασίας από ιούς στη συσκευή.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram