ΕΝΦΙΑ: Υπολογίστε το μόνοι σας με λίγα κλικ!

Μοίρασε την γνώση...

Ο φόρος ανά τετραγωνικό μέτρο άλλαξε αλλά έχουν μεταβληθεί και οι τιμές ζώνης της εφορίας. Οι εκπτώσεις που γίνονταν με βάση τη συνολική αξία της περιουσίας μας δεν είναι ποια οι ίδιες ενώ για τις πολύ μεγάλες περιουσίες αντί να γίνεται έκπτωση προστίθεται και μια επιβάρυνση. Από την άλλη καταργήθηκε ο συμπληρωματικός φόρος αλλά στη θέση του μπήκε ένας φόρος που βαραίνει τα μεμονωμένα ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Και τελικά, αν συνδυαστούν όλες αυτές οι αλλαγές -διότι συνδυάζονται και το αποτέλεσμα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του καθενός ανάλογα με την περιουσία του- ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τώρα μπορείτε να πάρετε την απάντηση απλώς συμπληρώνοντας τα χαρακτηριστικά του δικού σας διαμερίσματος.

Geekbuying WW

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπολογίστε μόνοι σας τον νέο ΕΝΦΙΑ με λίγα κλικ - Όλες οι αλλαγές

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, το εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης (σ.σ το οποίο προφανώς αποσκοπεί στο να σας βοηθήσει να πάρετε μια πρώτη εικόνα για το τι ακριβώς γίνεται με τον ΕΝΦΙΑ) επικαιροποιήθηκε και περιλαμβάνει:

Διαφήμιση

1. Τον νέο φόρο ανά τετραγωνικό μέτρο ο οποίος έχει αλλάξει. Έχουμε μειώσεις συγκριτικά με το 2021 για περιοχές με τιμή ζώνης έως και 4000 ευρώ και αυξήσεις για τις περιοχές με τιμή ζώνης από 4500 ευρώ και πάνω.

Google news

2. Την αλλαγή της εκπτωτικής πολιτικής. Ενώ επί του αποτελέσματος του κυρίου φόρου (αλλά και του συμπληρωματικού) γινόταν μέχρι σήμερα έκπτωση έως και 30% ανάλογα με την αξία του ακινήτου, τώρα αυτό αλλάζει. Αλλού η έκπτωση γίνεται μεγαλύτερη, αλλού γίνεται μικρότερη και αλλού προκύπτει επιβάρυνση δηλαδή προσαύξηση του κύριου φόρου.

Tomtop WW Zaful WW

3. Την θέσπιση ενός καινούργιου φόρου ο οποίος αφορά όσους έχουν ακίνητα (μεμονωμένα όχι περιουσίες) αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός σε έναν βαθμό αντικαθιστά τον συμπληρωματικό φόρο ο οποίος καταργείται.

Στο εργαλείο που ακολουθεί, θα πρέπει να αναγράψετε την παλαιά και την καινούργια τιμή ζώνης για την περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητό σας. Προφανώς μπορεί να μην γνωρίζετε αυτό το στοιχείο. Γι’ αυτό θα επισκεφτείτε τη σελίδα της ΓΓΠΣ, θα γράψετε τη διεύθυνσή σας και θα πάρετε τη σχετική πληροφορία


Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, επιφάνεια, όροφο, παλαιότητα, προσόψεις, τα γνωρίζετε και αν όχι είναι γραμμένα στο εκκαθαριστικό του περυσινού ΕΝΦΙΑ. Από τη στιγμή που θα δηλωθούν όλες αυτές οι πληροφορίες, οι υπολογισμοί θα γίνουν αυτόματα. Θα προκύψει η νέα αξία του ακινήτου, ο κύριος ΕΝΦΙΑ που αναλογεί αλλά και η νέα επιβάρυνση που θα γίνεται από εδώ και στο εξής αν η αξία του ακινήτου υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram