Η AMD υπόσχεται να διορθώσει τα προβλήματα “τραυλισμού” του τσιπ Ryzen στα Windows με νέα ενημέρωση

Μοίρασε την γνώση...

Έχετε παρατηρήσει τυχαία τραύλισμα (stuttering) απόδοσης, αργή φόρτωση και άλλα προβλήματα σε μηχανήματα Windows 10 ή 11 που τροφοδοτούνται με AMD Ryzen; Η AMD αποκάλυψε ότι θα μπορούσαν να προκληθούν από προβλήματα με τις μονάδες αξιόπιστης πλατφόρμας υλικολογισμικού (fTPM) που βρίσκονται στο BIOS στις μητρικές πλακέτες Ryzen, ανέφερε το TechPowerUp.

banner

Πέρυσι, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα τσιπ TPM 2.0 θα απαιτούνταν ουσιαστικά για τα Windows 11. Χρησιμεύουν ως σύστημα κρυπτογράφησης υλικού, το οποίο επαληθεύει τις συναλλαγές στη μνήμη παρασκηνίου των Windows. Η AMD διαπίστωσε ότι “επιλεγμένες διαμορφώσεις συστήματος AMD Ryzen ενδέχεται να εκτελούν κατά διαστήματα εκτεταμένες συναλλαγές μνήμης που σχετίζονται με fTPM στη μνήμη flash SPI (“SPIROM”) που βρίσκεται στη μητρική πλακέτα”, προκαλώντας ουσιαστικά το τραύλισμα του συστήματός σας μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Διαφήμιση

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εργάζεται για μια επιδιόρθωση και πρόσφερε μια άμεση λύση. Μπορείτε να μεταβείτε από το fTPM σε μια διακριτή μονάδα TPM (dTPM) που είναι εγκατεστημένη στην αποκλειστική κεφαλίδα TMP 2.0 στη μητρική σας πλακέτα. Εάν αποφασίσατε να το κάνετε αυτό, δυστυχώς θα πρέπει να πληρώσετε: κοστίζουν περίπου 50-100 $ στο Amazon, σύμφωνα με το TechPowerUp. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει το Bitlocker πριν κάνετε εναλλαγή μεταξύ fTPM και dTPM, εάν είναι ενεργοποιημένο.

Google news

Η άλλη επιλογή είναι απλώς να περιμένετε για μια επιδιόρθωση που η AMD είπε ότι θα φτάσει κάποια στιγμή στις αρχές Μαΐου. Θα διανεμηθεί από προμηθευτές υπολογιστών ή μητρικών και “θα απαιτήσει μια ενημέρωση του συστήματος BIOS (sBIOS) της μητρικής πλακέτας που θα περιέχει βελτιωμένες μονάδες για αλληλεπίδραση fTPM με το SPIROM”, σύμφωνα με την AMD.

Gshopper Many GEOs Dresslily WW

Το ζήτημα fTPM δεν είναι το πρώτο που έχουμε δει με τα τσιπ Ryzen της AMD. Πέρυσι, η AMD αναγκάστηκε να εκδώσει ενημερώσεις για δύο σημαντικά σφάλματα, το ένα από τα οποία επιβράδυνε τα δημοφιλή παιχνίδια eSports έως και 15%.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram