Οδηγός: Βρείτε ποιος driver προκαλεί την μπλε οθόνη στα Windows!?

Μοίρασε την γνώση...

Εάν βλέπετε ένα σφάλμα μπλε οθόνης στον υπολογιστή σας και θέλετε να βρείτε ποιο πρόγραμμα οδήγησης (driver) προκαλεί το BSOD στα Windows, ακολουθούν μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να βρείτε το ελαττωματικό πρόγραμμα οδήγησης και αυτός ο οδηγός εξηγεί όλους τους πιθανούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας με Windows 11/10.

Πώς να βρείτε ποιο πρόγραμμα οδήγησης προκαλεί την μπλε οθόνη στα Windows

Για να μάθετε το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής που προκαλεί τη μπλε οθόνη θανάτου στους υπολογιστές σας με Windows 11/10, μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους ανάλογα με τις περιστάσεις:


  • Ελέγξτε τι απέτυχε στη μπλε οθόνη
  • Χρησιμοποιήστε το Driver Verifier Manager
  • Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο επαλήθευσης υπογραφής αρχείου
  • Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο διάγνωσης DirectX
  • Ελέγξτε το αρχείο Minidump
  • Χρησιμοποιήστε το BlueScreenView για να δείτε αρχεία καταγραφής BSOD

 

1] Ελέγξτε τι απέτυχε στη μπλε οθόνη

Είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος να βρείτε ποιο πρόγραμμα οδήγησης προκαλεί το σφάλμα μπλε οθόνης στον υπολογιστή σας με Windows. Όταν λαμβάνετε το σφάλμα μπλε οθόνης, εμφανίζεται ο Κωδικός Σφάλματος Διακοπής και το όνομα του προγράμματος οδήγησης που απέτυχε. Πρέπει να ελέγξετε την ενότητα Τι απέτυχε, η οποία είναι ορατή στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Θα εμφανίσει το όνομα του προγράμματος οδήγησης συσκευής που απέτυχε και προκάλεσε το BSOD. Τα ονόματα θα μπορούσαν να είναι iaStorAVC.sys, hardlock.sys, ndis.sys, Tcpip.sys, intelppm.sys, fltmgr.sys, κ.λπ.

Μόλις αποκτήσετε αυτό το όνομα, κάντε αναζήτηση στον ιστό για να βρείτε δημοσιεύσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν.


Βασικά, θα χρειαστεί είτε να ενημερώσετε αυτό το πρόγραμμα οδήγησης είτε να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης εάν ενημερώσατε πρόσφατα το πρόγραμμα οδήγησης και να δείτε αν αυτό σας βοηθά.

 

2] Χρησιμοποιήστε το Driver Verifier Manager

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Driver Verifier Manager στον υπολογιστή σας για να βρείτε το προβληματικό πρόγραμμα οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows. Είτε πρόκειται για ένα πρόσφατα εγκατεστημένο είτε για ένα υπάρχον πρόγραμμα οδήγησης, μπορείτε να βρείτε το ελαττωματικό.

Για να το ανοίξετε, πληκτρολογήστε verfier στο πλαίσιο αναζήτησης του μενού Έναρξη και πατήστε Enter. Το Driver Verifier Manager ελέγχει κάθε καθορισμένο πρόγραμμα οδήγησης κατά την εκκίνηση. Εάν εντοπίσει πρόβλημα, το εντοπίζει και στη συνέχεια σταματά την εκτέλεσή του.

Το εργαλείο σάς επιτρέπει να επαληθεύσετε οποιαδήποτε κατηγορία προγραμμάτων οδήγησης για επαλήθευση:

  • Ανυπόγραφα προγράμματα οδήγησης
  • Προγράμματα οδήγησης κατασκευασμένα για παλαιότερες εκδόσεις των Windows
  • Όλοι οι οδηγοί
  • Επιλέξτε μόνο καθορισμένα προγράμματα οδήγησης.

Τα μη υπογεγραμμένα προγράμματα οδήγησης είναι συνήθως ύποπτα και αυτό το εργαλείο μπορεί όχι μόνο να σας βοηθήσει να εντοπίσετε αποτυχημένες μονάδες χωρίς υπογραφή αλλά και άλλα υπογεγραμμένα προγράμματα οδήγησης.

 

3] Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο επαλήθευσης υπογραφής αρχείου

Η Microsoft διαθέτει ένα εργαλείο στα Windows 11/10/8/7 που ονομάζεται sigverif.exe ή το Εργαλείο επαλήθευσης υπογραφής αρχείου, το οποίο σας βοηθά να αναγνωρίζετε μη υπογεγραμμένα προγράμματα οδήγησης.

Για πρόσβαση σε αυτό, πληκτρολογήστε sigverif στην αναζήτηση των Windows και πατήστε Enter.

 

4] Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο διάγνωσης DirectX

Το Εργαλείο διάγνωσης DirectX έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να αντιμετωπίζετε ζητήματα που σχετίζονται με το DirectX. Εάν εγκαταστήσατε πρόσφατα ένα πρόγραμμα οδήγησης για να κάνετε τα παιχνίδια σας πιο ομαλά και αρχίσατε να λαμβάνετε το σφάλμα μπλε οθόνης μετά από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο διάγνωσης DirectX. Εάν το Εργαλείο διάγνωσης επισημαίνει ένα μη υπογεγραμμένο πρόγραμμα οδήγησης, η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας. Μπορείτε συνήθως να βρείτε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης για το υλικό σας στην ενότητα υποστήριξης του ιστότοπου του κατασκευαστή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το πρόγραμμα οδήγησης 64 bit για τον υπολογιστή σας 64 bit και ότι η έκδοση του προγράμματος οδήγησης είναι συμβατή. Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τη διαμόρφωση του υλικού σας για να το καταλάβετε.

Για πρόσβαση σε αυτό, μεταβείτε στο Start στα Windows 11/10/8/7, πληκτρολογήστε dxdiag και πατήστε Enter.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Εργαλείο διάγνωσης DirectX, μπορεί να ερωτηθείτε εάν θέλετε να ελέγξετε εάν τα προγράμματα οδήγησης είναι ψηφιακά υπογεγραμμένα.

Κάντε κλικ στο Ναι για να βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα οδήγησης έχουν υπογραφεί από έναν εκδότη που έχει επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

 

5] Ελέγξτε το αρχείο Minidump

Όταν λαμβάνετε BSOD σε υπολογιστή με Windows, ένα αρχείο Minidump αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας, όπου αποθηκεύονται οι πληροφορίες ή οι λεπτομέρειες. Όσο περισσότερο ο υπολογιστής σας σταματά απροσδόκητα, τόσο περισσότερος αριθμός αρχείων minidump αποθηκεύεται. Επομένως, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή για να βρείτε τα αρχεία Minidump: C:\Windows\minidump

 

6] Χρησιμοποιήστε το BlueScreenView για να δείτε αρχεία καταγραφής BSOD

Εάν δεν κατανοείτε τα αρχεία Minidump, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν λογισμικό Crash Dump Analyzer όπως το BlueScreenView στον υπολογιστή σας. Αυτό το δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα σάς βοηθά να δώσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το BSOD, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του οδηγού που ευθύνεται για το σφάλμα. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να βρείτε το όνομα του ελαττωματικού προγράμματος οδήγησης.

 

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμος αυτός ο μικρός οδηγός, αν και ελπίζω να σς είναι αχρείαστος!

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Μία άποψη για το “Οδηγός: Βρείτε ποιος driver προκαλεί την μπλε οθόνη στα Windows!?”

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com