Πως πείθουμε τα Windows 11 να κρατήσουν τις δικές μας συσχετίσεις στις εικόνες και όχι αυτές που θέλουν αυτά!

Μοίρασε την γνώση...

Ωραία τα νέα Windows 11, δεν λέω, αλλά για κάποιο λόγο, κάποιες φορές κάνουν τα δικά τους και όχι αυτό που θέλουμε εμείς. Κάτι που ανακάλυψα προσφάτως, σε μία ενημέρωση που έκανα της εφαρμογής IrfanView, μίας πάρα πολύ καλής εφαρμογής για εικόνες, δωρεάν, όπου ενώ πριν την ενημέρωση είχα συσχετίσει όλες τις εικόνες (jpg, jpeg, bmp, gif) με αυτή, μετά την ενημέρωση βρέθηκα να τις ανοίγει μόνο με το Microsoft Picture και ΔΕΝ μου έδινε την δυνατότητα να το αλλάξω αυτό! Φυσικά δεν μπορούσα να το αφήσω αυτό έτσι. Έτσι το έψαξα και βρήκα τρόπο πως να περάσει το δικό μου και σας τον λέω γιατί σίγουρα θα έχετε και εσείς αυτό το πρόβλημα ή θα το αντιμετωπίσετε.

banner

Το IrfanView φυσικά σου δίνει την δυνατότητα να συσχετίσεις εικόνες και αρχεία βίντεο με αυτό. Το πρόγραμμα το χρησιμοποιώ χρόνια γιατί μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, εύκολα και γρήγορα και είναι και πολύ ελαφρύ σαν πρόγραμμα. Έτσι πρόσφατα το ενημέρωσα στην τελευταία του έκδοση και έγινε η ζημιά…. Παρόλο που και πριν ήταν συσχετισμένες οι επεκτάσεις jpg, jpeg, bmp, gif με το πρόγραμμα και ενώ πήγαινα και το ξαναέκανα, τα Windows 11 είχαν άλλη γνώμη από την δικιά μου και δεν το δέχονταν!

Διαφήμιση

 

Επαναφορά ρυθμίσεων εικόνων με όποιο πρόγραμμα θέλουμε

Ο οδηγός ισχύει για να συσχετίσετε τις εικόνες σας με όποιο πρόγραμμα θέλετε και όχι μόνο το IrfanView που χρησιμοποιώ εγώ. Απλά εγώ αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιώ, με αυτό σας δείχνω.

Google news

Πρώτα πάμε στις ρυθμίσεις και γράφουμε Apps and Features για να βρούμε την αντίστοιχη εντολή

Atlas VPN Banggood WW

Την τρέχουμε και βρίσκουμε το πρόγραμμα Microsoft Photos. Πατάμε στις 3 τελίτσες δεξιά και επιλέγουμε το Advanced options.

Στη συνέχεια πατάτε στο 1,2,3 που σας δείχνω στην φωτογραφία, για να σβήσετε ότι ρυθμίσεις έχει κρατήσει η εφαρμογή και να μπορέσουμε έτσι να κάνουμε την δουλειά μας.


Αφού πατήσετε τα κουμπιά που σας δείχνω, ανεβαίνετε λίγο πιο πάνω και πατάτε την επιλογή Set default apps

Εκεί βρίσκεται το πρόγραμμά σας, όπως κάνω εγώ με το IrfanView  και πατάμε δεξιά το βελάκι ν’ αλλάξουμε πια τις συσχετίσεις των αρχείων. Εάν είχατε πριν, δεν θα βρίσκατε τα αρχεία jpg πχ εκεί, ενώ τώρα τα βλέπετε και ότι είναι ακόμα, για λίγο ακόμα, συσχετισμένα με το Microsoft Photos.

Πριν την αλλαγή που κάναμε
Αφού σβήσαμε ότι είχε κρατήσει το Microsoft Photos

Στην εικόνα από πάνω, το μόνο που χρειάζεται πια είναι να πατήσετε το βελάκι δεξιά και να συσχετίσετε πια το αρχείο με την εφαρμογή που θέλετε.

 

Τώρα πια όταν θα πατάτε σε μία εικόνα, αυτή θ΄ ανοίγει με την εφαρμογή που εσείς θέλετε και όχι τα Windows 11.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram