Πρέπει να δώσετε προσοχή στη παρακολούθηση των καρδιακών παλμών στο Fitness Tracker ή στο ρολόι σας!?

Μοίρασε την γνώση...

Οι φορητοί ιχνηλάτες άσκησης και τα ρολόγια προσφέρουν πληροφορίες καρδιακού ρυθμού για να σας βοηθήσουν να στοχεύσετε τη ζώνη κορυφαίου καρδιακού παλμού σας όταν προπονείστε και να παρακολουθείτε τον μέσο καρδιακό σας ρυθμό ηρεμίας, αλλά μπορούν επίσης να σας ειδοποιήσουν για καρδιακά προβλήματα. Ο Δρ Raj Khandwalla, επίκουρος καθηγητής και καρδιολόγος στο Smidt Heart Institute στο Cedars-Sinai, απαντά σε πέντε σημαντικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τι σας λέει ο γυμναστής σας — και τι να κάνετε γι ‘αυτό.

 

Πώς το ρολόι μου υπολογίζει τον καρδιακό μου ρυθμό;

Καθώς η καρδιά σας πάλει γρηγορότερα, η ποσότητα της αιμοσφαιρίνης —μια πρωτεΐνη που μεταφέρει το οξυγόνο— στην κυκλοφορία του αίματός σας κυκλοφορεί πιο γρήγορα. Οι ιχνηλάτες γυμναστικής εκπέμπουν κόκκινο φως LED, το οποίο απορροφάται από το δέρμα σας και αντανακλάται σε μια μικρή κάμερα στο πίσω μέρος του ιχνηλάτη. «Καθώς έχετε περισσότερη ροή αίματος, η οποία συμβαίνει με κάθε καρδιακό παλμό, έχετε μια αλλαγή στο πόσο φως αντανακλάται», λέει ο Δρ Khandwalla, καθώς η αυξημένη αιμοσφαιρίνη αντανακλά το φως διαφορετικά. “Μια φωτογραφική δίοδος συλλαμβάνει αυτές τις αλλαγές στην απορρόφηση. Όλα αυτά επεξεργάζονται από το ρολόι και οι αλλαγές στην ανάκλαση μετατρέπονται σε καρδιακό ρυθμό.” (Αυτό είναι διαφορετικό από τον τρόπο με τον οποίο ο ιχνηλάτης σας μετρά τα βήματά σας—ένα εσωτερικό γυροσκόπιο που παρακολουθεί την κίνηση προς τα πάνω, προς τα κάτω και από τη μία πλευρά στην άλλη είναι υπεύθυνο για αυτόν τον αριθμό.)

 

Πόσο ακριβές είναι;

Ενώ ο πιο ακριβής τρόπος ανάγνωσης του καρδιακού παλμού είναι μέσω ενός ηχοκαρδιογραφήματος, τα ρολόγια γυμναστικής παρέχουν “αρκετά ακριβή” εικόνα, λέει ο Δρ Khandwalla. Σε γενικές γραμμές, οι ιχνηλάτες μετρούν εξίσου καλά τον καρδιακό σας ρυθμό κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε τύπου άσκησης, αλλά εξωτερικοί παράγοντες τυπικοί για την αερόβια προπόνηση μπορούν να επηρεάσουν την ένδειξη: “Καθώς ανεβάζετε τον καρδιακό σας ρυθμό, ο ιχνηλάτης έρχεται σε λιγότερη επαφή με το δέρμα σας επειδή κινείστε, υπάρχει ιδρώτας, κτλ», σημειώνει ο Δρ Khandwalla. “Υπάρχει πιθανώς μεγαλύτερη ακρίβεια σε ένα στατικό ποδήλατο παρά σε μια προπόνηση HIIT.”

Πώς μπορούν αυτές οι πληροφορίες να βοηθήσουν τις προπονήσεις μου;

Οι ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης συνδυάζουν δεδομένα από το γυροσκόπιο παρακολούθησης κίνησης με αξιολογήσεις του καρδιακού σας παλμού για να καθορίσουν εάν ασκείστε ή όχι. Ορισμένοι ιχνηλάτες προτείνουν επίσης διαφορετικές ζώνες στόχων καρδιακών παλμών για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα της φυσικής σας κατάστασης, αλλά αυτές είναι γενικές οδηγίες. «Όταν ασκείστε, ο μέγιστος καρδιακός σας ρυθμός θα πρέπει να είναι 220 μείον την ηλικία σας», εξηγεί ο Δρ Khandwalla. «Ένας συγκεκριμένος στόχος καρδιακού παλμού έχει να κάνει με τους στόχους της προπόνησής σας: Αν θέλετε να κάνετε υψηλή ένταση, τότε θέλετε σύντομες εκτοξεύσεις πολύ υψηλών καρδιακών παλμών και μετά μειώνεται· αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. και βελτιώστε την καρδιακή σας απόδοση. Άλλοι άνθρωποι θα έχουν υψηλότερους καρδιακούς παλμούς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εάν τρέχουν ή κάνουν ποδήλατο.”

Γιατί ο ιχνηλάτης μου με ειδοποιεί για αυξημένο καρδιακό ρυθμό;

Ορισμένοι ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης σας ειδοποιούν όταν ο καρδιακός σας ρυθμός δεν φαίνεται να ταιριάζει με το επίπεδο δραστηριότητάς σας—ειδικά όταν ο καρδιακός σας ρυθμός είναι αυξημένος χωρίς να συνοδεύεται από κίνηση ή εάν ο ρυθμός του καρδιακού σας παλμού είναι ακανόνιστος. Εάν μια ειδοποίηση από το ρολόι σας εμφανίζεται μαζί με άλλα συμπτώματα – πόνο στο στήθος, ζαλάδα, αίσθημα παλμών της καρδιάς – αυτό είναι αιτία για άμεση ιατρική φροντίδα, λέει ο Δρ Khandwalla. Εάν ο καρδιακός σας ρυθμός φαίνεται γρήγορος, αλλά ο ρυθμός του είναι φυσιολογικός και αισθάνεστε άγχος ή είστε άρρωστοι, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε τα συμπτώματά σας πριν σπεύσετε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Πόσο πρέπει να εξαρτώμαι από τον ανιχνευτή καρδιακών παλμών;

Αν και η παρακολούθηση του καρδιακού σας παλμού μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας, δεν θα πρέπει να υπερισχύει του τρόπου με τον οποίο αισθάνεστε ενώ ασκείστε. Το να ακούτε τις υποδείξεις του σώματός σας σχετικά με το πόσο σκληρά πρέπει να εργάζεστε είναι πιο σημαντικό από το να επιτύχετε έναν συγκεκριμένο καρδιακό ρυθμό, μοιράζεται ο Δρ Khandwalla. «Δεν θα ήμουν υπερβολικά προσηλωμένος στον καρδιακό ρυθμό – νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό να βλέπουμε τις τάσεις με την πάροδο του χρόνου», λέει. “Είναι σημαντικό να ξεκινάτε αργά. Εάν είστε αδρανής και ξεκινάτε για πρώτη φορά, δεν χρειάζεται να σημειώσετε κανένα ρεκόρ — μπορείτε να αυξήσετε σιγά σιγά την ποσότητα που ασκείστε.” Καθώς γίνεστε πιο fit, θα πρέπει επίσης να δείτε χαμηλότερο μέσο καρδιακό ρυθμό σε ηρεμία—πράγμα που σημαίνει ότι οι προσπάθειές σας αποδίδουν. «Εάν είστε σε θέση να μειώσετε τον καρδιακό σας ρυθμό ηρεμίας μέσω της άσκησης», λέει ο Khandwalla, «αυτό είναι ένα σημάδι ότι γίνεστε πιο υγιείς και η καρδιά σας γίνεται πιο υγιής».

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com