Σταμάτα να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι σου! Δες το λόγο

Μοίρασε την γνώση...

Εκατομμύρια άνθρωποι πατούν το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι τους κάθε πρωί. Η συνήθεια αυτή, όμως, είναι επιζήμια για την υγεία.

banner

Το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι λύνει ένα απλό πρόβλημα: Αντί να χρειάζεται να κάνετε μια σειρά από βήματα για να ρυθμίσετε ξανά το ξυπνητήρι σας όταν αυτό σταματήσει το πρωί, με ένα απλό άγγιγμα και… voila! Κερδίζετε μερικά ακόμη πολύτιμα λεπτά ύπνου.

Διαφήμιση

Αλλά δεν είναι πραγματικά αυτός ο λόγος που υπάρχει το κουμπί αναβολής. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το κουμπί αναβολής κάθε μέρα επειδή στερούνται ύπνου. Όταν χτυπούν τα ξυπνητήρια τους, η πρώτη τους σκέψη δεν είναι «Ώρα να σηκωθείς».

Google news

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι σου από αύριο

Η πρώτη τους σκέψη είναι: «Πρέπει να κοιμάμαι περισσότερο».

Tomtop WW Zaful WW

Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η ταλαιπωρία, αλλά η στέρηση ύπνου και το κουμπί της αναβολής δεν το λύνει.

Με απλά λόγια, το τελευταίο μέρος του κύκλου του ύπνου είναι η κατάσταση αποκατάστασης του ύπνου (επίσης γνωστή ως REM ή ύπνος των ονείρων). Όπως εξηγεί το Inc., τα εννέα λεπτά ύπνου που κοιμάστε αφού πατήσετε το κουμπί αναβολής δεν εντάσσονται στο κομμάτι αυτό. Μπορεί να κοιμάστε, αλλά δεν αποκομίζετε τα πλήρη οφέλη από αυτόν τον ύπνο.


Επομένως, είναι καλύτερο να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι σας για εννέα λεπτά αργότερα, γιατί αυτά τα εννέα λεπτά είναι πιθανό να έχουν πολύ περισσότερα οφέλη για εσάς από τα “λεπτά της αναβολής”.

Το κουμπί αναβολής δεν είναι εργαλείο – Είναι προειδοποίηση

Ενώ μερικοί άνθρωποι φαίνεται να τα καταφέρνουν λίγο πολύ με λιγότερο ύπνο, η συντριπτική πλειονότητα – ακόμη και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζονται πολύ ύπνο – χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες για να αποδώσουν σε ένα εύλογο γνωστικό επίπεδο. Η επιστήμη λέει ότι οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε περίπου 7,5 ώρες ύπνου για να λειτουργήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Αυτό είναι λοιπόν το σημείο εκκίνησης: Ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος αισθάνεστε, επιλέξτε έναν αριθμό – ας πούμε επτά ώρες – και πάτε προς τα πίσω. Εάν πρέπει να σηκωθείτε στις 6:30, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε κοιμηθεί μέχρι τις 11:30.

Παράλληλα, αν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε το βράδυ, σταματήστε να πίνετε καφεΐνη κάποια στιγμή το απόγευμα. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο.

Κλείστε τα φώτα γύρω στις 11:15 – ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για να αποκοιμηθεί – και στη συνέχεια χαλαρώστε, αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί. Μη σκέφτεστε να πάτε για ύπνο. Μην προσπαθήσετε να πάτε για ύπνο. Απλά χαλάρωσε.

Αν σας παίρνει πολύ χρόνο για να κοιμηθείτε, δεν πειράζει. Πηγαίνετε ξανά για ύπνο την ίδια ώρα την επόμενη μέρα.

Με τον καιρό, το σώμα σας – και, το πιο σημαντικό, το μυαλό σας – θα αρχίσουν να προσαρμόζονται.

Και όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι, μην πατήσετε το κουμπί αναβολής. Παρόλο που μπορεί να νιώθετε υπνηλία, σηκωθείτε και ξεκινήστε τη μέρα σας.

Με τον καιρό, ειδικά καθώς αρχίζετε να αναρρώνετε από τη χρόνια στέρηση ύπνου που σας έχει ταλαιπωρήσει, το να σηκώνεστε χωρίς να πατήσετε το κουμπί αναβολής θα γίνει ευκολότερο.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, η συνέπεια είναι το κλειδί για να πετύχετε έναν πιο αποδοτικό ύπνο.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram