Deepfake: Η τεχνολογία που απειλεί τη δημόσια ασφάλεια

Μοίρασε την γνώση...

Η τεχνολογία deepfake εξελίσσεται και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για εγκληματικές δραστηριότητες και θα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα των αστυνομικών αρχών.

banner

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έκθεση με τίτλο «Η επιβολή του νόμου και η πρόκληση των deepfakes» που δημοσίευσε το Εργαστήριο Καινοτομίας της Europol.

Η έκθεση εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογία deepfake θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες για να διαβρώσουν μεταξύ άλλων, την εμπιστοσύνη στην εξουσία και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης. Τα deepfakes είναι ηχητικά ή βίντεο όπου κάποιος ή κάποια εμφανίζεται να λέει ή να κάνει πράγματα που ουδέποτε είπε ή έκανε και δημιουργούνται με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Google news

Η έκθεση, η οποία αντλεί τα συμπεράσματά της βάσει εκτεταμένης έρευνας και διεξοδικών διαβουλεύσεων με εμπειρογνώμονες της επιβολής του νόμου, παρέχει λεπτομερή επισκόπηση της εγκληματικής χρήσης της τεχνολογίας deepfake, παράλληλα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρχές επιβολής του νόμου για τον εντοπισμό και την πρόληψη της κακόβουλης χρήσης των deepfakes.

Geekmaxi Many GEOs Redmagic WW

Η έκθεση περιλαμβάνει διάφορα σύγχρονα παραδείγματα που δείχνουν τη δυνητική χρήση των deepfakes σε σοβαρά εγκλήματα όπως αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων και παραγωγή μη συναινετικής πορνογραφίας.

Η πρόοδος της τεχνητής νοημοσύνης και η δημόσια διαθεσιμότητα μεγάλων βάσεων δεδομένων εικόνων και βίντεο διευκολύνει τον πολλαπλασιασμό των εγκλημάτων που αξιοποιούν την τεχνολογία deepfake. Επομένως, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου πρέπει να έχουν επίγνωση των επιπτώσεών τους στο μελλοντικό αστυνομικό τους έργο.


Η έκθεση αναπτύσσει επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρχές επιβολής του νόμου για τον εντοπισμό και την πρόληψη της κακόβουλης χρήσης των deepfakes. Δείχνει ότι οι αρχές επιβολής του νόμου, οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών και άλλοι οργανισμοί πρέπει να αναπτύξουν τις πολιτικές τους και να επενδύσουν σε λύσεις ανίχνευσης καθώς και πρόληψης της παραπληροφόρησης, ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει επίσης να προσαρμοστούν στην μεταβαλλόμενη τεχνολογική πραγματικότητα.

Οι επαγγελματίες της επιβολής του νόμου εντόπισαν μια σειρά προκλήσεων που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν εντός της επόμενης δεκαετίας. Συγκεκριμένα, εντόπισαν κινδύνους που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την υιοθέτηση και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, την κατάχρηση των αναδυόμενων τεχνολογιών από εγκληματίες, την προσαρμογή σε νέους τρόπους εργασίας και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης μπροστά στην αύξηση της παραπληροφόρησης.

Δείτε εδώ ένα παράδειγμα βίντεο deepfake:


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram