Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Η επίσκεψη του γιατρού.. ολόγραμμα

Μοίρασε την γνώση...

Ένας χειρουργός της NASA «ταξίδεψε» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ως ολόγραμμα και συνομίλησε με τους αστροναύτες σε πραγματικό χρόνο, εκατοντάδες μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης.

banner

Η «επίσκεψη» του χειρούργου της NASA Τζόζεφ Σμιντ στον ISS τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, κατέστη δυνατή χάρη στην τεχνολογία «holoportation» της Microsoft, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις απομακρυσμένων συμμετεχόντων, σε πραγματικό χρόνο.

Ο όρος «holoportation» αποτελεί συνδυασμό των λέξεων «ολόγραμμα» (hologram) και «τηλεμεταφορά» (teleportation) και θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «ολομεταφορά» στα ελληνικά.

Google news

«Πρόκειται για έναν εντελώς νέο τρόπο ανθρώπινης επικοινωνίας σε τεράστιες αποστάσεις», δήλωσε ο Σμιντ. «Είναι ένας ολοκαίνουργιος τρόπος ανθρώπινης εξερεύνησης, όπου η ανθρώπινη οντότητά μας είναι σε θέση να ταξιδέψει εκτός του πλανήτη».

Lightinthebox WW Wondershare WW


Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ολογραφικές προβολές όπου οι άνθρωποι φαίνεται να αιωρούνται στον αέρα, η ολομεταφορά απαιτεί τη χρήση ενός ακουστικού επαυξημένης πραγματικότητας, όπως η τεχνολογία HoloLens της Microsoft, για να μπορεί ο χρήστης να αντιληφθεί και να αλληλεπιδράσει με τα απομακρυσμένα άτομα, τα οποία βιντεοσκοπούνται από πολλαπλές κάμερες.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) Τομά Πεσκέ, ο οποίος βρισκόταν στον ISS και φορούσε ένα τέτοιο ακουστικό, είχε μια αμφίδρομη συνομιλία με τον Σμιντ και τα μέλη της ιατρικής του ομάδας, μαζί με τον Fernando De La Pena Llaca, τον διευθύνοντα σύμβουλο της AEXA Aerospace, η οποία αναπτύσσει προσαρμοσμένο λογισμικό holoportation.


Παρόλο που η τεχνολογία holoportation της Microsoft υπάρχει ήδη σε διάφορα στάδια ανάπτυξης εδώ και αρκετά χρόνια, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για κάτι τόσο φιλόδοξο όσο αυτό: να συνδέσει ιατρικούς ερευνητές στη Γη με αστροναύτες που βρίσκονται σε τροχιά πάνω από τον πλανήτη μας.

Αυτό το επίτευγμα είναι σημαντικό για μελλοντικές αποστολές εξερεύνησης του διαστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιστήμονες θα μπορούσαν να αλληλεπιδρούν εικονικά με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις ατόμων που βρίσκονται στη Γη, σε διαστημικούς σταθμούς ή σε άλλα διαστημόπλοια.

Κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος, ο Πεσκέ ήταν ο μόνος που φορούσε ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας που του επέτρεπαν να αντιλαμβάνεται τους άλλους συμμετέχοντες ως ψηφιακά τρισδιάστατα ολογράμματα. Όταν εξοπλιστούν όλοι οι συμμετέχοντες με τα ακουστικά αυτά, οι δυνατότητες μετάβασης στην πραγματικότητα κάποιου άλλου θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο διδακτικές και μετασχηματιστικές για τους αστροναύτες που βρίσκονται σε αποστολή.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram