ΕΕ: Συνεχίζουν οι πιέσεις για κοινούς φορτιστές USB-C

Μοίρασε την γνώση...

Επιτροπή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε μια πρόταση που αναγκάζει όλους τους κατασκευαστές smartphone να προσφέρουν φόρτιση μέσω θύρας USB-C, κάτι που αποτελεί πιθανό πλήγμα για την Apple, καθώς είναι ο μόνος μεγάλος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί εναλλακτική λύση.

banner

Η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της θέσης σχετικά με τη νομοθεσία για τους κοινούς φορτιστές, η οποία θα ισχύει και για άλλες μικρού και μεσαίου μεγέθους ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτό περιλαμβάνει tablet, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά, φορητά ηχεία και φορητές συσκευές gaming. Δεν θα ισχύει για έξυπνα ρολόγια, health trackers και άλλα ηλεκτρονικά είδη που θεωρούνται πολύ μικρά για να διαθέτουν θύρα USB-C.

Διαφήμιση

Η πρόταση συντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2021 και τώρα θα πάει σε όλο το κοινοβούλιο για έγκριση προτού διαμορφωθεί η τελική νομοθεσία. Οι τελικοί κανονισμοί θα πρέπει στη συνέχεια να περάσουν και από τα τρία νομοθετικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Google news

Παράλληλα με την προώθηση ενός κοινού φορτιστή, η επιτροπή σημείωσε ότι θα ήθελε «να δει ξεκάθαρες πληροφορίες και σήμανση στις νέες συσκευές σχετικά με τις επιλογές φόρτισης», καθώς και μια στρατηγική για τα πρότυπα της ασύρματης φόρτισης.

Atlas VPN Zaful WW

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει για κοινή θύρα φόρτισης από το 2009, ως μέρος της μακροχρόνιας μάχης για τον περιορισμό των ηλεκτρονικών απορριμμάτων.

Αν και η πλειονότητα των smartphones πλέον προσφέρει την επιλογή φόρτισης μέσω USB-C, η Apple αποτελεί εξαίρεση με τη χρήση της θύρας Lightning.Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram