ΕΛΤΑ: 3.000 νέες εγγραφές μέσα σε 2 ώρες μετά την επανεκκίνηση του web labeling

Μοίρασε την γνώση...

Περισσότερες από 3.000 νέες εγγραφές πραγματοποιήθηκαν μέσα στις πρώτες δύο ώρες επαναλειτουργίας της εφαρμογής Web labeling των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

banner

Ήταν εκατοντάδες οι εμπορικές επιχειρήσεις, ειδικά e-shops, που τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα και καθυστερήσεις εξαιτίας του παγώματος της υπηρεσίας λόγω της κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκαν τα ΕΛΤΑ.

Χαρακτηρίζεται βεβαίως ως μία από τις σοβαρότερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ποτέ δεχθεί ελληνικός όμιλος, με τους χάκερς να χρησιμοποιούν ransomware προκειμένου να αποσπάσουν λύτρα για να «ξεκλειδώσουν» τα συστήματα του οργανισμού. Στόχος που μεν δεν επετεύχθη, όμως το πλήγμα στα επιμέρους υποσυστήματα ήταν μεγάλο, παρά το άμεσο κατέβασμα του διακόπτη και την απομόνωση του data center, μόλις έγινε αντιληπτή η κακόβουλη ενέργεια των κυβερνοεγκληματιών.

Google news

ΕΛΤΑ: Επανεκκίνηση του web labeling με 3.000 νέες εγγραφές σε 2 ώρες

Όπως εξηγούν άνθρωποι με γνώση της δομής τους, τα ΕΛΤΑ διαθέτουν πολλαπλά συστήματα πληροφορικής για την εξυπηρέτηση των διαφορετικών λειτουργιών που επιτελούν (αλληλογραφία, δέματα, πληρωμές και εισπράξεις, λογαριασμοί, συντάξεις κ.λπ.). Προκειμένου λοιπόν αυτά να επαναλειτουργήσουν θα πρέπει με την ολοκλήρωση της αναβάθμισής τους, να «κουμπώνουν» μεταξύ τους.

Goboo [CPS] Many GEOs Govee Many GEOs

Παράλληλα, βάσει των διεθνών πρακτικών, κάθε υποσύστημα θα πρέπει να δοκιμάζεται σε ασφαλές περιβάλλον προτού συνδεθεί με το κεντρικό δίκτυο. Αυτό βεβαίως απαιτεί και περισσότερο χρόνο για την πλήρη λειτουργία του.

Επανεκκίνηση του Web labeling


Η πιο πρόσφατη επανεκκίνηση είναι η δυνατότητα αποστολής αντικειμένων εξωτερικού. Ειδικότερα, είναι ξανά διαθέσιμη η εφαρμογή Web labeling, με την οποία μπορούν όλοι από το σπίτι ή την επιχείρηση τους, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, να ετοιμάσουν τα έγγραφα για την αποστολή αντικειμένων σε όλο τον κόσμο.

Η εν λόγω εφαρμογή απευθύνεται τόσο σε εταιρικούς πελάτες, όσο και σε πελάτες λιανική (δηλαδή μη εγγεγραμμένους), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προετοιμάζουν και να εκτυπώνουν τα συνοδευτικά έντυπα των ταχυδρομικών αντικειμένων επιστολικού και δεμάτων εξωτερικού́, καθώς και των ταχυδρομικών τελωνειακών εντύπων CN22 & CN23.

Η υπηρεσία Web labeling όχι μόνο απλοποιεί τη διαδικασία, αλλά συγχρόνως επιτρέπει το Track & Trace των αποστολών, διευκολύνει τη διαδικασία κατάθεσης στο σημείο εξυπηρέτησης ΕΛΤΑ και μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο της συναλλαγής. Επίσης, διευκολύνει τη διαδικασία διαχείρισης στη χώρα προορισμού, καθώς δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν λίστες παραληπτών και επεξεργασίας αυτών ηλεκτρονικά.

Ακόμα, είναι προσαρμοσμένη ώστε να ανταποκρίνεται στους νέους κανονισμούς για την αποστολή αντικειμένων στο εξωτερικό με την υποχρεωτική ανταλλαγή Εlectronic Αdvanced Data (EAD) μεταξύ των ταχυδρομικών φορέων. Όσον αφορά δε στην αποστολή αντικειμένων σε τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ), εφόσον αυτά δεν διαθέτουν την απαραίτητη πληροφορία ή αυτή δεν έχει διαβιβαστεί ηλεκτρονικά, τότε αυτά δεν γίνονται αποδεκτά στη χώρα προορισμού και γυρίζουν πίσω.

Επίσης, οι πελάτες των ΕΛΤΑ μπορούν να παρακολουθούν κανονικά τα πλήρη στοιχεία δρομολόγησης των αποστολών που έχουν πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Μαρτίου, μέσα από το σύστημα Track & Trace στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Σταδιακά επανέρχονται και τα στοιχεία αποστολών που είχαν πραγματοποιηθεί ως και την 20η Μαρτίου. Επιπλέον επανήλθε η υπηρεσία EMS της ΕΛΤΑ Courier, η οποία είχε διακοπεί προσωρινά.

Κανονικά λειτουργεί και το σύστημα ΕΡΜΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ, με το οποίο οι εταιρικοί πελάτες των ΕΛΤΑ μπορούν να παρακολουθούν οργανωμένα τις ιχνηλατήσεις όλων των αντικειμένων τους εσωτερικού και εξωτερικού.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram