Η Huawei εντάχθηκε στο μποϊκοτάζ κατά της Ρωσίας

Μοίρασε την γνώση...

Συνεχίζεται η ιστορία με τη μαζική φυγή εταιρειών πληροφορικής από τη Ρωσία. Μεγάλες εταιρείες κλείνουν τα γραφεία τους και μεταξύ εκείνων που αναστέλλουν τη δουλειά τους στη ρωσική αγορά είναι και η Huawei. Αρχικά, τον Μάρτιο, μείωσε στο μισό την προμήθεια των smartphone της στη Ρωσία, πιστεύοντας ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα εδώ στην παρούσα κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Τώρα σκοπεύει να κλείσει εντελώς το ρωσικό γραφείο της. Ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα λέει ότι η εταιρεία έχει σταματήσει να δέχεται παραγγελίες και ετοιμάζεται να κλείσει το εταιρικό της γραφείο στη Ρωσία, το οποίο ασχολείται με τηλεπικοινωνιακό και δικτυακό εξοπλισμό. Οι Κινέζοι υπάλληλοι του ρωσικού γραφείου και μέρος των Ρώσων ειδικών θα εγκαταλείψουν το έδαφος της Ρωσίας και οι υπόλοιποι θα κάνουν διακοπές.

No coupons found.

Μάλιστα, η Huawei διέκοψε τη σύναψη νέων συμβάσεων με ρωσικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες για την προμήθεια εξοπλισμού δικτύου και διακομιστών. Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στη Ρωσία στρέφονται ενεργά σε λύσεις της Huawei. Τώρα ο εξοπλισμός του κινεζικού γίγαντα αντιπροσωπεύει περίπου το 33% όλων των κυψελωτών σταθμών βάσης που λειτουργούν στη Ρωσία, οι οποίοι καλύπτουν επίσης ολόκληρες περιοχές. Η αποχώρηση της Huawei θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συντήρηση και ανάπτυξη υφιστάμενων και μελλοντικών έργων. Συγκεκριμένα, η εισαγωγή του 5G προφανώς θα επιβραδύνει.

Η αναστολή της Huawei στη Ρωσία σχετίζεται κυρίως με τον πόλεμο στην Ουκρανία. και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της χώρας. Η κινεζική εταιρεία χρειάζεται χρόνο για να βρει λύσεις ή τρίτες χώρες μέσω των οποίων θα είναι δυνατή η διευθέτηση της προμήθειας εξοπλισμού δικτύου που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας αμερικανική τεχνολογία για να παρακάμψει τις κυρώσεις.

No coupons found.

Προηγουμένως, η ρυθμιστική αρχή στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσε άδειες εξαγωγής που επέτρεπαν σε διεθνείς εταιρείες να προμηθεύουν εξοπλισμό στην Huawei. Όμως, δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία και των υφιστάμενων κυρώσεων, οι άδειες μπορούν να σταματήσουν να εκδίδονται. Με βάση την κακή εμπειρία της Huawei, της οποίας η επιχείρηση έχει πληγεί σκληρά από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, είναι απίθανο η εταιρεία να θέλει να επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάστασή της. Φυσικά, υπάρχει πιθανότητα οι ρωσικοί τηλεπικοινωνιακοί φορείς να στραφούν στη χρήση εξοπλισμού και για ανταλλακτικά από άλλες εταιρείες, όπως την Ericsson. Αλλά η αγορά λύσεων τρίτων θα κοστίσει περισσότερο και δεν έχουν όλα ανάλογα. Ως εκ τούτου, προβλήματα με την προμήθεια εξοπλισμού δικτύου μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στις ρωσικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

No coupons found.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία αλλαγή όσον αφορά τον τομέα των καταναλωτικών αγαθών, που περιλαμβάνει tablet, φορητούς υπολογιστές, smartphone και άλλα έξυπνα gadget. Αλλά είναι πιθανό ότι και εδώ η εργασία θα είναι σε παύση. για να μην έρθουν σε σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com