Η νέα δυνατότητα των Windows 11 προειδοποιεί τους χρήστες εάν αποθηκεύουν κωδικούς πρόσβασης σε τυχαίες εφαρμογές

Μοίρασε την γνώση...

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της 5ης Απριλίου, η Microsoft τόνισε ότι ακόμα και τώρα, υπάρχουν άτομα που αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης τους σε μορφή απλού κειμένου. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης στο Σημειωματάριο και τους αποθηκεύουν ως αρχείο .txt, κάτι που δεν είναι καλή πρακτική ασφαλείας καθώς οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να κατακερματίζονται. Με το Sun Valley 2, η Microsoft σχεδιάζει να προσφέρει προστασία από phishing σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος.

banner

Η νέα δυνατότητα ασφαλείας των Windows 11 χρησιμοποιεί την εφαρμογή Microsoft Defender SmartScreen, η οποία είναι ήδη ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα και παρέχει προστασία από κακόβουλες εφαρμογές ή επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης. Στην έκδοση 22H2 ή νεότερη, το Microsoft Defender θα παρέχει προστασία έναντι του phishing χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ανίχνευσης που τροφοδοτείται με AI.

No coupons found.

Ο σκοπός της νέας δυνατότητας phishing είναι να προστατεύει τους χρήστες από επιθέσεις phishing αναγνωρίζοντας πότε οι χρήστες εισάγουν τα διαπιστευτήρια σε εφαρμογές όπως το Σημειωματάριο και κακόβουλα προγράμματα, και θα ειδοποιεί τους χρήστες μέσω ενός αναδυόμενου παραθύρου που θα εμφανίζεται στην οθόνη πάνω από τις ανοιχτές εφαρμογές ή καρτέλες .

Google news

Πώς λειτουργεί λοιπόν αυτό; Θεωρητικά, η προστασία Έξυπνης οθόνης των Windows 11 λειτουργεί σε επίπεδο πυρήνα και είναι σε θέση να πει πότε εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Μπορεί επίσης να εντοπίσει κωδικούς πρόσβασης σε φόρμες εισαγωγής σε ιστότοπους που προσπαθούν να αντιγράψουν έναν αρχικό ιστότοπο, όπως η Microsoft ή το Facebook.

Banggood WW Tomtop WW

Αυτό θα διασφάλιζε ότι εκτελούνται μόνο αξιόπιστες εφαρμογές και θα αποκλείει επιθέσεις σε συσκευές Windows 11 από προεπιλογή.

«Κοιτάζουμε επίσης μπροστά για να φέρουμε τη δύναμη του cloud στο υλικό με τον ευέλικτο, ενημερωμένο επεξεργαστή ασφαλείας Microsoft Pluton. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πρόοδο του οικοσυστήματος μέχρι σήμερα», δήλωσε η Microsoft κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.


No coupons found.

Νέα προστασία κατά του phishing θα προσφέρεται εξαρχής για τους χρήστες των Windows 11 ξεκινώντας με το Sun Valley 2 και τα Windows θα γίνουν το πρώτο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο που θα προστατεύει από το phishing σε επίπεδο πυρήνα.

Στο παρελθόν, η Microsoft έχει αποκλείσει 25,6 δισεκατομμύρια επιθέσεις ελέγχου ταυτότητας με ωμή βία και έχει εντοπίσει ή αποκλείσει 35,7 δισεκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος χρησιμοποιώντας το Microsoft Defender για το Office 365.

Οι χρήστες του Microsoft Azure ή του Office δέχονται συνεχώς επιθέσεις και η Microsoft θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της σε αυτόν τον τομέα για να βελτιώσει την προστασία των Windows 11 από το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” (phishing), επομένως διασφαλίζοντας ότι οι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών είναι πάντα ασφαλείς.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram