Ηλεκτρικά οχήματα: 140 χρόνια πίσω η λύση!

Μοίρασε την γνώση...

Η εκτεταμένη χρήση των μπαταριών (ηλεκτρικά οχήματα) και η αύξηση στην τιμή του λιθίου, φέρνει τις εταιρείες στην ανάγκη εξεύρεσης λύσεων.

banner

Μία εναλλακτική σκορπά συγκρατημένα χαμόγελα και προέρχεται από το μακρινό παρελθόν.

Διαφήμιση

Συγκεκριμένα το MIT προχώρησε σε μία έρευνα που σκοπό έχει να βρει λύση στο υψηλό κόστος των μπαταριών και φυσικά στην εναλλακτική του λιθίου ως πρώτη ύλη.

Google news

Το λίθιο εκτός από ακριβό δεν είναι απεριόριστο, ενώ το συναντά κανείς σε όλων των ειδών τις μπαταρίες. Από μικρά gadgets, μέχρι οικιακές συσκευές και μεγάλα μεγάλα φορτηγά, όλα διαθέτουν μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Cafago WW ChicMe WW

Το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης λοιπόν βρήκε την πιθανή λύση σε μία τεχνολογία που κρατά από το μακρινό 1878. Οι πρώτες μπαταρίες ήταν φτιαγμένες με τον πιο απλό τρόπο, από αέρα (οξυγόνο) και μέταλλο (συνήθως σίδηρο ή ψευδάργυρο).

Το οξυγόνο (κάθοδος), που βρίσκεται σε αφθονία στην ατμόσφαιρα, έπαιζε το ρόλο του δέκτη μέσα στην μπαταρία, με το μέταλλο να αποτελεί τον πομπό (άνοδος). Οι μπαταρίες ψευδάργυρου-αέρα έχουν χαμηλό κόστος και αρκετή μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι οι κοινές μπαταρίες που προλάβαμε μικροί (τύπου πλακέ) και τις πετούσαμε αναγκαστικά επειδή είχαν σκουριάσει.


Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο τους μειονέκτημα, η σκουριά κατά την αποφόρτιση. Και πάνω σε αυτό δούλεψε η ομάδα του MIT που εντόπισε τη λύση στην αντιστροφή του ηλεκτρικού ρεύματος. Την αντίθετη διαδικασία δηλαδή έτσι ώστε να ξεσκουριάσει.

Η ύπαρξη οξυγόνου μέσα στη μπαταρία προκαλεί αυτή την αναγκαστική φθορά και όσο και αν διαφαίνεται μία καλή λύση, αυτή είναι δύσκολο προς το παρόν να εφαρμοστεί και στις μεγάλες μπαταρίες που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα.

Για την ώρα, η ομάδα του ΜΙΤ θα προσπαθήσει να τελειοποιήσει την αντιστροφή ηλεκτρισμού στις μικρές μπαταρίες. Η μελέτη αξίζει σίγουρα τον κόπο μέχρι να αποφέρει καρπούς και να είναι σε θέση να δώσει τα φώτα της στις μεγάλες εταιρείες αφού το κόστος εκτιμάται σε δέκα φορές χαμηλότερο σε σχέση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Κάτι που θα επωφεληθεί φυσικά και ο καταναλωτής.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram