Ήρθε στο φως ο.. δίδυμος αδελφός του Δία!

Μοίρασε την γνώση...

Μπορεί το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, ο αποκαλούμενος «κυνηγός εξωπλανητών», να σταμάτησε να λειτουργεί από το 2018 όμως ο τεράστιος όγκος δεδομένων που κατέγραψε στις παρατηρήσεις του στον γαλαξία μας συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων και συχνά εντοπίζονται σε αυτά κρυμμένοι μέχρι σήμερα αστρονομικοί θησαυροί.

banner

Πολυμέλης ερευνητική ομάδα με την αρωγή της βρετανικής κρατικής επιστημονικής υπηρεσίας Science and Technology Facilities Council (STFC) κατάφερε να εντοπίσει μελετώντας δεδομένα του Kepler έναν ακόμη εξωπλανήτη. Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο διαδικτυακό αρχείο προδημοσιεύσεων arxiv.org σε απόσταση 17 χιλιάδων ετών φωτός από τη Γη βρίσκεται ένας πλανήτη δίδυμος του Δία. Ο εξωπλανήτης έλαβε την κωδική ονομασία K2-2016-BLG-0005Lb και έχει την ίδια ακριβώς μάζα με αυτή του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος και βρίσκεται στην ίδια απόσταση από το μητρικό του άστρο με αυτή που βρίσκεται και ο Δίας από τον Ήλιο.

Διαφήμιση

Η ανακάλυψη είναι σημαντική εκτός των άλλων επειδή ο εντοπισμός και η μελέτη του εξωπλανήτη έγινε με τη χρήση της μεθόδου του βαρυτικού φακού η οποία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά για ανάλυση των δεδομένων του Kepler που ήταν σχεδιασμένο να κάνει παρατηρήσεις και να εντοπίζει πλανήτες με την μέθοδο της διάβασης ενός πλανήτη από το μητρικό του άστρο. Η τεχνική βασίζεται σε ένα φαινόμενο που προβλέπεται από τη Γενική θεωρία της Σχετικότητας. Οι ερευνητές επικεντρώνουν την προσοχή τους όταν ένα κοσμικό σώμα (γαλαξίας, άστρο, πλανήτης) περνάει μπροστά από ένα άλλο πιο μακρινό κοσμικό σώμα.

Google news

Κατά το πέρασμα αυτό το βαρυτικό πεδίο του πιο κοντινού κοσμικού σώματος – το οποίο σύμφωνα με τη Γενική Σχετικότητα κάμπτει τον περιβάλλοντα χωροχρόνο – διαθλά το φως του πιο μακρινού λειτουργώντας σαν μεγεθυντικός φακός. Με αυτόν τον τρόπο η φωτεινότητα του πιο μακρινού κοσμικού σώματος αυξάνεται ως και 20 φορές με αποτέλεσμα να γίνεται τελικά ορατό από τη Γη.

Govee Many GEOs AliExpress WW

«Η μελέτη εξωπλανητών δεν είναι σημαντική μόνο για να κάνουμε διαπιστώσεις για άλλα πλανητικά συστήματα αλλά για να μαθαίνουμε πράγματα και για το ηλιακό μας σύστημα. Θα μάθουμε στοιχεία για την αρχιτεκτονική του ηλιακού μας συστήματος αλλά και γενικότερα το πώς σχηματίζονται οι πλανήτες. Αυτή η ανακάλυψη με τον τρόπο που έγινε ανοίγει ένα νέο εξαιρετικά συναρπαστικό κεφάλαιο στην εξερεύνηση άλλων κόσμων» αναφέρει ο αστροφυσικός Ίμον Κέρινς, επικεφαλής ερευνητής του STFC.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram