Μπορεί να μπει τέλος στη διαμάχη για τις ταχύτητες του σταθερού internet;

Μοίρασε την γνώση...

Σήμερα πρόκειται να καταθέσουν τις συμπληρωματικές τους θέσεις οι ΟΤΕ και Vodafone, ώστε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) να αποφασίσει το αν θα προχωρήσει η έγκριση των εμπορικών προγραμμάτων της Cosmote με τον διπλασιασμό των ταχυτήτων σύνδεσης στο internet, παρά τις ενστάσεις της Vodafone. H απόφαση της ΕΕΤΤ αναμένεται να έχει βγει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

banner

Υπενθυμίζεται, ότι η Vodafone έχει αιτηθεί να σταματήσει η διαδικασία με το σκεπτικό πως το μοντέλο, βάσει του οποίου εξετάζεται το αν η εμπορική πολιτική του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της χώρας συμπιέζει τα περιθώρια κέρδους των ανταγωνιστών του, είναι παρωχημένο.

Το μοντέλο είναι σε ισχύ από το 2011 και βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης, η οποία όμως δεν έχει προχωρήσει καθόλου από τον περασμένο Μάρτιο που ολοκληρώθηκε η σχετική διαβούλευση.

Google news

Ανεβάζουν ταχύτητες οι συνδέσεις στο internet - Παραμένουν όμως χαμηλές

Αν και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της ακρόασης που έχει ξεκινήσει η ειδική επιτροπή της ΕΕΤΤ, παράγοντες της αγοράς με τους οποίους συνομίλησε το Capital.gr εκτιμούν πως δύσκολα θα μπορέσει να σταματήσει η έγκριση των προγραμμάτων του ΟΤΕ, καθώς αυτά καλύπτουν τα κριτήρια του θεσμικού πλαισίου, όπως αυτό ισχύει σήμερα.

Hekka Govee Many GEOs

“Ο ΟΤΕ δεν θα κατέθετε τα εμπορικά προγράμματα στην ΕΕΤΤ αν δεν είχε υπολογίσει πως καλύπτουν τα κριτήρια. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τα αν όλα τα εμπορικά πακέτα θα πέρναγαν το νέο μοντέλο και αυτό είναι πρόβλημα, ειδικά όταν μιλάμε για εμπορικά προγράμματα που θα αλλάξουν τελείως την αγορά”, σημειώνουν σχετικά.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη για τους συνδρομητές; Ο διπλασιασμός των ταχυτήτων στις σταθερές συνδέσεις της Cosmote θα συνεχιστεί σταδιακά με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του έτους. Θεωρείται δεδομένο πως θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.


Στο μεταξύ θα συνεχιστούν -πιθανότατα υπό την διαιτησία της ΕΕΤΤ – οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων για το κόστος της αναβάθμισης των συνδέσεων, και ειδικά των adsl με ταχύτητες download “έως 24 Μbps” σε vdsl με ταχύτητα 50 Mbps, που απαιτούν εργασίες στο πεδίο για τη μετάβαση από τα αστικά κέντρα στις υπαίθριες καμπίνες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η υπόθεση θα σταματήσει εδώ. Αντίθετα, πηγές της αγοράς αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξει και παρέμβαση-προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς οι εναλλακτικοί πάροχοι εκτιμούν πως οι καθυστερήσεις στην αλλαγή των μοντέλων προκαλούν προβλήματα στην λειτουργία της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή μετά από την ακρόαση που πραγματοποιήθηκε από την ΕΕΤΤ η Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Vodafone Ελλάδας, Μαρία Σκάγκου σε γραπτή της δήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους παρόχους της αγοράς να μεταφέρουν τους πελάτες τους σε υψηλότερες ταχύτητες με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, χωρίς διακρίσεις.

Πρόσθεσε ακόμη πως “η αύξηση της διείσδυσης των δικτύων νέας γενιάς στην Ελλάδα οφείλει να είναι μία από κοινού προσπάθεια και στρατηγικός στόχος για το σύνολο της αγοράς, με τους κατάλληλους όρους και με την επέμβαση όπου χρειάζεται, της ρυθμιστικής αρχής, ώστε να εξασφαλίζεται πράγματι ο ανταγωνισμός και τελικά το όφελος των Ελλήνων καταναλωτών”.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram